БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Промяна в регламента на класацията БНР Топ 20 въвежда ново изискване при подаване на заявки за участие

БНР Топ 20 въвежда изискване към всички, които изпращат заявка за участие на своя или чужда песен в класацията: Да предоставят оригиналния текст на песента, когато е на български език, както и оригинал и превод на текста, когато песента е на чужд език.

Изискването се въвежда с промяна в т. 11 от регламента на класацията:

ТОЧКА 11
В заявката за участие задължително се прилага оригиналният текст на песента, когато е на български език, както и оригинал и превод на текста, когато песента е на чужд език. В ефира на БНР е недопустимо излъчването на песни с нецензурен текст, обидно съдържание и/или съдържание, което може да бъде тълкувано като подбуждащо към ненавист, основана на раса, пол, религия,националност, злоупотреба с алкохол, наркотици и вредни за здравето вещества. При съмнения за подобно неприемливо съдържание членовете на Селекционният екип имат право да не допуснат песента до класацията.
РЕГЛАМЕНТ | БНР ТОП 20

В заявката за участие трябва да изберете дали песента е на български език или чужд език. Ако песента е на български език, трябва да приложите текста на песента в съответното поле. Ако песента е на чужд език ще се появи второ, допълнително поле – в първото поле приложете оригиналния текст на песента на съответния език, а в допълнителното поле приложете превод на текста на песента на български език.

Заявки, към които няма приложен текст на песента според новото изискване няма да бъдат разглеждани.

Целия регламент на класацията БНР Топ 20, можете да видите тук. Моля, запознайте се с регламента на класацията преди да подавате заявки за участие.
Обновената форма за подаване на заявки за участие в БНР Топ 20 е тук.

Екипът на БНР Топ 20 желае успех на всички артисти и техните песни! Очакваме ви!