БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Two Hours Away дебютират в БНР Топ 20 и на сцената с песента „Нямам сили“

Two Hours Away е млада, но не точно нова група – създадена е преди около три години от вокалиста Александър Данев и китариста Константин Христов още докато са студенти, Сашо – в София, Костя – в Лондон. Часовата разлика между двата града дава името на проекта Two Hours Away, към който в последствие се присъединява Кристиан Желев – той свири на барабани и отговаря за продукцията на групата. Финалните попълнения са пианистът Евелин Демирев и Симеон Гърнев на баса. Но не мислете, че след като завършват висшето си образование момчетата стопяват тези два часа разлика – сега Сашо живее и работи в София, а останалите – в Пловдив, което отново поставя почти два часа между тях, докато се срещнат да правят музика на живо.

„Нямам сили“ е само една от 8-9 написани песни, които групата е направила още преди пандемията от Ковид-19. Как се е появила песента ще разберете от Александър Данев в интервюто, което даде специално за БНР ТОП 20:

Социалната изолация не плаши момчетата от Two Hours Away и те решават, че няма смисъл да отлагат повече дебюта си, като залагат и на предположението, че сега всеки прекарва повече време в интернет, където може да слуша музиката им и да гледа видеото към „Нямам сили“.

Песните на Two Hours Away са различни като стил, макар и обединени от характерното звучене на групата. Желанието на момчетата е да се придържат към поп музиката, но същевременно и да демонстрират къде се зараждат интересите им, които отвеждат към музиката от 60-те и 70-те години. Засега не мислят за издаване на албум – идеята им е да изкарват поредни сингли, като се надяват втория да е готов в началото на следващата година.

Ако песента „Нямам сили“ ви е харесала, можете да я подкрепите с по едно тук.