БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

„Времето спря“ на LaTiDa вече е част от БНР Топ 20

Десислава Христова, Елизабет Нешева и Яна Балева – три момичета, срещнали се още в популярната детска вокална група „Бон-Бон“ – вече са добре познати като вокално трио LaTiDa. Последните десет години им донесоха редица награди и участия в концерти и албуми на популярни наши и чужди музиканти, а с Поли Генова представиха България на “Евровизия” два пъти, като през 2016 г. се класираха на престижното четвърто място. Паралелно с тези изяви те записват и свои самостоятелни песни, най-новата от които – „Времето спря“ – вече е в класацията БНР ТОП 20.

Появата ѝ в периода на социална изолация поради пандемията, породена от Covid-19, не е случайна: „Използвахме момента на изполацията да творим и съвсем спонтанно и естествено направихме песен във връзка със стихията, която ни сполетя“ – разказват Яна, Деси и Бети. – „По аранжимента работихме заедно с музикантите Радо Казасов, Васил Крумов и Алекс Кипров – син. От идеята за песента до финалния вариант отне само седмица. Всеки записа от дома си своята част в песента. Видеото към нея снимахме отново сами от домовете си. Аудио и видео монтажа направихме в студио LaTiDa Rec.“

Във видеоклипа са включени и кадри на София от птичи поглед по време на карантината, заснети от Ясен Джабиров. Песента е призив към хората да останат по домовете си и да се замислят за истински важните неща, които пропускаме в нормалното си забързано ежедневие.

Песента ще бъде включена в дебютния албум на LaTiDa, по който работят със своя продуцент Рози Караславова / Bon-Bon Music.

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук.