БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Светлана Близнакова – SEVI приканва да не губим вяра в утрешния ден с новия си сингъл “Tomorrow”

Точно преди поредното затваряне и съответно отмяната на всички културни събития в края на 2020-та година и между два албума на група SEVI, нейната фронтдама Светлана Близнакова представи пред публика своя дебютен солов албум. „Tomorrow” е заглавието както на албума, така и на пилотния сингъл от него, който тази седмица влиза като ново предложение в БНР ТОП 20.

„Работя повече от две години по този албум и съм щастлива, че успяхме да го представим въпреки всички трудности“, споделя Светлана. В албума „Tomorrow” са включени 11 нови трака в различно от типичното за група SEVI по-твърдо звучене.

„Отдавна исках да реализирам тези идеи, защото се въртяха в главата ми дълго време, но пък не намирах начин да прозвучат адекватно в стилистиката на SEVI като група. Затова реших да ги събера в солов проект, макар че според мен никой не може да бъде съвсем самостоятелен в такова начинание.“ Това се доказва и от всички нейни колеги и приятели, работили по албума: и Рали Велинов от групата, и Александра Зернер, която е участвала и в много от проектите на група SEVI, китаристът Александър Кирилов, Петър Братанов, Симеон Славчев, Марин Мурлев, гостите от чужбина Джони Джоели и Алберто Стери и др. „Това по-скоро е другата страна на една и съща монета – пак съм си аз и със сигурност всеки ще разпознае стила на SEVI, но поднесено по-интимно и нежно.“

Посланието на Светлана Близнакова към феновете е да не загубват вяра в утрешния ден и да бъдат по-свързани, напук на изолацията, в която се налага да живеем в последно време.

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук и дайте своето за „Tomorrow” на Светлана Близнакова – SEVI.