БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

“Believe in Dreams” на Жан Мар показва съвременните тенденции в поп-рок музиката

Жан Маринов (Жан Мар) живее в Швейцария, но все по-често се връща в България, за да създава авторските си песни с някои от най-добрите родни музиканти. Най-новата – “Believe In Dreams” – влиза като ново предложение тази седмица в БНР ТОП 20.

Не едно поколение е израснало с тесни, консервативни представи за това какво представлява добро пеене, но през последните години Поп-рокът премина от театралната вокална пиротехника на X Factor до епохата на един по-малко бомбастичен стил. Най-новото в съвременните поп-рок тенденции е възходът на това, което ще наречем „шепот“. Песента на Жан Мар “Believe in Dreams” умело съчетава Джон Мейер и Били Ейлиш, в коктейл с традиционно силните мелодик-рок барабани на Стунджи, педантичния бас на Ивайло Звездомиров и мелодичните брит-рок китари на Бисер Иванов.

Жан Мар разказва: “Песента е написана за дъщеря ми Изабел София и е едно модерно поп-рок послание към новото поколение “да бъдеш себе си”, независимо от обстоятелствата, защото “всичките пари в този свят не могат да върнат обратно времето”. Може би в този нов, изпълнен с писъци и тревога свят, прошепнатите с музика истини достигат по-бързо и по-близо до сърцето ни…”

Чуйте повече в интервюто, което Жан Мар даде специално за слушателите на БНР Топ 20:

“Believe In Dreams” е пети пореден сингъл на Жан Мар, след “Love is” и „One more time”, „Ти си в мен“ и „Спомени“ (по стихове на Петя Дубарова). Ако песента ви харесва можете да я подкрепите, като дадете своето за нея тук.