БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Рок групата SEVI празнува рожден ден с концерт

Рок бандата SEVI празнува 13-ия си рожден ден с концерт в края на януари. Създадената през 2010 г. българска група има три студийни албума и повече от 13 видеосингъла.

През миналата година SEVI станаха част от европейското турне на Hardline и Johnny Gioeli в Швейцария, а малко по-късно бяха специални гости в турнето на Geoff Tate от Queensryche в Германия.

Рок групата е основана от Светлана Близнакова и е кръстена на прозвището на вокалистката. Първият сингъл е записан в края на 2010 г. Следват многобройни радио- и телевизионни участия. През 2016 г. SEVI подгряват първия концерт на финландската пауър метъл група Nightwish в България. През тази година предстои да излезе четвъртият албум на групата.

SEVI са подгрявали и EUROPE, EVANESCENCE, BLACK STONE CHERRY, TOM KEIFER, EPICA. Били са част и от програмата на най-големите фестивали в България.

Концертът е на 28 януари. По време на лайфа ще бъде представено и продължението на книгата “Цената да бъдеш себе си”. Подзаглавието е “Силата” и излиза близо 7 години след първата част от откритите дневници на SEVI. По тази книга групата работи с журналиста от БНР Мартин Николов.

автор на текста е Йорданка-Мария Стойкова

БНР Топ 20

Артисти