БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

„Бавно“ – поредната различно звучаща песен на Вяра Панталеева

За почитателите на Вяра Панталеева 2019-та бе щастлива – през този период певицата доказа, че дори и като самостоятелен артист може да издадеш три нови авторски песни за по-малко от година. Едва няколко месеца след драматичната „Знам“ се появи „След зимата“ – ефирна и танцувална, но пък точно преди зимата Вяра отбеляза началото на този сезон с „Бавно“ – поредната различно звучаща песен в нейно изпълнение. За вокалните предизвикателства Вяра разказва в интервюто, което даде специално за БНР ТОП 20:

„Нямам нищо общо с толкова различното звучене на „Бавно“ в сравнение с другите ми песни, то се дължи изцяло на авторите“ – разказва още Вяра. – „Аз имах текст, написан от Александър Петров, с който текст нещата се случиха различно от първоначалния замисъл. Смятам, че всичко в живота се случва по най-правилния начин когато трябва и както трябва. Така беше и с този текст, който бе отреден за другата ми песен „Знам“, за която обаче използвахме в последствие моя текст, а този на Александър Петров остана за „Бавно“. Много се радвам, че се случи така, защото когато се сля с музиката, която написа Румен Бояджиев – син, просто заспа. Тук Румен оставя своята класическа музикантска следа и наистина много ме изненада – когато чух за първи път тази изключително красива песен изобщо не си дадох сметка колко трудно ще ми бъде да я изпея. Тя е повече като мюзикъл или филмова музика – все жанрове, с които Румен се занимава и в които е много силен. И едва когато вече трябваше да я записвам осъзнах в какво съм се замесила.“

Вяра е особено благодарна за помощта и подкрепата на Румен Бояджиев – син и на примата от Националния музикален театър “Стефан Македонски” Катерина Тупарова, които са до нея по време на записите: „Аз няколко пъти записвах песента, няколко пъти бях недоволна от себе си, обаче в един момент тя улегна и когато се събрахме с Румен и с Катето нещата просто се случиха, изля се“ – завършва Вяра.

Който има желание да чуе Вяра Панталеева на живо, може да посети концерт на новия ѝ проект с бенда на „Нощни птици“, представящ кавъри на хитове в коренно различен осъвременен аранжимент. А който иска да гласува за нея в БНР ТОП 20, може да го направи като даде едно ТУК.