Национална седмична класация за Българска поп и рок музика
18% Сиво

18% Сиво (18% Grey) е група, създадена от ученици на НГДЕК през лятото на 2011 година. Постоянният състав на групата включва Георги Бейков (вокали, ритъм китара), Йоан Запрянов (соло китара), Виктор Георгиев (бас) и Емил Борисов (барабани).
Въпреки че е създадена през 2011 година, групата получава името си чак в края на месец май 2012 година. Името идва от едноименната книга на Захари Карабашлиев и е взето с изричното позволение на автора.

2 наум

Тя е Христина. Той - Юлиан. Свежи, позитивни и изцяло отдадени на музиката от най-ранна възраст, през годините работят с някои от най-популярните имена на българската поп сцена. Но сега е ред на техния личен проект - "2 наум". С подчертано влияние от американския соул и ритъм енд блус, но изцяло на български, вече оформят собствено и разпознаваемо звучене. Не спират да експериментират и да предизвикват себе си, така че очаквайте новите им проекти не с едно, а с две наум!

Точка БГ

“Точка БГ” са Пламен Сивов, Тодор Янкулов, Красимир Първанов и Зорница Попова. През последните 7 години „Точка БГ” се утвърди като водеща българска формация в жанра „изпята поезия”. В творческите си търсения групата цели да създава въздействащи творби, като особено внимание се обръща на качеството на текста. Водещото при тях е песента – песента като приключение.
Точка БГ е създадена през 2011 г. и вече има 5 издадени албума („Нови градски песни”, „Предверие”, „Акварел”, „Август“ и „Фонтан в дъжда“). Изпълняват авторски песни (написани от членовете на групата), в съпровод на акустични инструменти китари. Музиката им запълва съществена празнина в съвременната българска музикална култура – нуждата от актуална акустична песенна традиция, основана върху високи поетични критерии. Песните им са стилни и издържани като послание и музициране, а хармониите на четирите гласа и трите акустични китари, съчетани с ярко сценично присъствие, превръщат концертите на Точка БГ в спектакли-приключения.
Изявите им в София включват ежемесечни концерти предимно в клубовете „Студио 5” и „Sofia Live Club“ в НДК, както и концерти и участия с благотворителни каузи, на фестивала „София диша” и други столични културни събития. Точка БГ изнася концерти и извън София (Пловдив, Бургас, Варна, Димитровград, Ловеч, Стара Загора, Харманли, Габрово, Трявна, Севлиево и др.). Незабравими ще останат за българите в чужбина концертите им в Скопие, Братислава, Лондон, Краков, Варшава и Виена.
Името на групата е по заглавие на една от най-известните им песни, Точка БГ, с полу-сериозното, полу-шеговито подзаглавие “Акустичен проект за нови градски песни”, защото ги пишат заедно и ги пеят за приятели. Изпълняват предимно свои авторски парчета и репертоарът им включва над 70 заглавия. В последните два албума участват като гост-музиканти някои от най-изтъкнатите съвременни български инструменталисти - Цветина Панайотова (цигулка), Борис Таслев (контрабас), Венко Поромански (ударни инструменти), Иво Александров (виолончело), Михаил Йосифов (тромпет), Любомир Цанев (пиано).

Музиката на Точка БГ е завръщане към всичко онова, което загубихме във века на електронното звучене и компютрите. След 7 години изпълнителите продължават да разчитат на живия звук на истинските инструменти, на непосредственото общуване с публиката и на едно разбиране за песента като неповторимо съчетание на музика и текст.