БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика
Промени снимката на корицата
Изберете
Промени снимката на корицата
Потребител
This user account status is Approved
Crossing borders

Групата Crossing borders е съвместен проект между Руслан Купенов и Тругве Ангхус /Норвегия/. Идеята е за създамане на музика и песни от
1. Руслан Купенов- композитор, бас китарист и китарист
2. Тригве Ангхус /Норвегия / - поезия
За изпълнители ще се канят музиканти и певци от различни страни.

Група Атлас

Група Aтлас е създадена през 1985 година и продължава да записва нова продукция, както и активно да изнася концерти и клубни участия . Има 10 авторски албума.

Lina Po

Здравейте,
Аз съм Lina Po. Обичам да пея и да пиша българска музика, а тя е неразделна част от живота ми цели 18 години и продължавам!!

JEREMY?

смятаме: времето в цигари, парите в брой големи уискита, разстоянието в децибели, скоростта в темпо, пространство в брой хора, тегло в литри, височина в талант, благодарност в аплодисменти, любов в сутиени, истинските фенове - в споделяне и подкрепа на авторска музика...

Duet Mania

Дует Мания стават популярни през 2000-та година с кавър-версиите на популярните хитове Светът е за двама и Песента на щурците както и със свои авторски хитове като Не искам, не мога, Не е истина, Хладни очи и др. След множество световни турнета и куп спечелени музикални награди и призове от интернационални и български музикални конкурси и фестивали, през 2014г. сестрите от дует Мания се завръщат на родна сцена вдъхновени отново да създават красиви хитове на български език.

4Magic

Валентина, Елеонора, Елия и Никол, по-известни като 4Magic, са първата група победител в българското издание на X Factor. “Together (Вечерай, Радо)“ е дебютният им сингъл

Цветелина Чендова

Цветелина Чендова завършва НБУ със специалност Музикално - сценични изкуства, профил джаз пеене, в класовете на Ангел Заберски и Алис Буварян.

Работила е с повечето известни джазови музиканти на България - Михаил Йосифов, Ангел Заберски-син, група Акага, Владимир Карпаров, Димитър Шанов, Велислав Стоянов, Веселин Веселинов - Еко и др. Цвети Чендова смело експериментира, включвайки се като гост певица в някои от последните концерти на група Карандила.

Пяла е на много сцени в България и Европа и е участвала на фестивалите: Аполония Арт Фестивал 2005 и 2010,Park Life fest 2009,Jazz + Festival Sofia,Burgas Bluss Festival.

Румен Бояджиев

Роден на 15 април 1953 г. Магистър по ударни инструменти на Национална музикална академия “П.Владигеров”, София. Съосновател на прогресиврок групата ФСБ - 1975 г. Автор на повече от 250 и аранжор на над 600 песни за ФСБ и всички именити български поп певци. Съавтор на музиката на ФСБ в 10 албума и множество компилации. Автор на музика за документални и игрални филми, на театрална, приложна, детска музика. Автор на официалните сигнали на програма “Хоризонт” на БНР, на програмата “По света и у нас” на БНТ, на сигналите на Радио Варна и Радио Пловдив.

Музикален продуцент на редица български поп певци и рок групи. Основател на продуцентска къща “Контрапункти” (1993 г.) специализирана за звукозапис, мастеринг, издателска и други дейности, в областта на музикалното изкуство.

Новатор в областта на електронните инструменти и синтезатори, безспорен капацитет в областта на електронния звук и компютърните музикални програми, музиката му е неразривно свързана с красотата и богатството на тяхната звукова палитра.

Член на жури в редица национални и международни фестивали и конкурси. Член на международното общество на аудиоинженерите “Audio Engineering Society”, един от основателите на БНАПЗ - Асоциация на звукозаписните студиа в България. Член е на Съюза на българските филмови дейци.

Миро

Мирослав Костадинов – Миро - изпълнител, композитор, текстописец и продуцент. Роден на 10 март 1976г., в Добрич.

Като солов изпълнител и с дует „Каризма” печели всички възможни музикални награди в България и много международни. Миро печели и редица призове извън музикалната сцена – като личност и за влиянието си върху съвременната култура.

Песента на Миро „Има смисъл” е поставена във времева капсула на Антарктида за следващите 50 години под Българския Православен храм на ледения континент.

Ирина Флорин

Ирина Флорин е българска поп певица.

Група Трик

„Чуй ме” – това е заявката , с която група „Трик” ни зарадва от екран в Новогодишната програма на БНТ- 2.01.2017.

Да те отново са заедно и сбъдват своя сън „мечта” - да прозвучи група „Трик" - както някога.

Публиката помни и до днес техните хитове ”Шесто чувство” (Мелодия на годината’86) ”В такава нощ” „Дискотека” „Стъпки”.

Работейки с изключителен музикален продуцент като Найден Андреев - Румяна Георгиева, Снежана Петкова и Етиен Леви достигат европейски връх още в началото на своята кариера - 1985 г. гр. Кнок – Белгия - 3 награда в конкурс на ЕВРОВИЗИЯ за изпълнители.

Автори като Найден Андреев, Кристиян Бояджиев, Александър Савелиев, ФСБ, Михаил Белчев, Живко Колев, Волен Николаев, Ваня Петкова, са причината за неповторимия музикален и поетичен стил на групата.

Уникалността на Трик се състои и в сцeничното представяне на всяkа една от песните-пластика, танцувалност и артистичност.

Обичта помежду им и тази към публиката, техния професионализъм и отдаденост на музиката ги връщат отново на сцената с новата им песен „Странните неща“.

Белонога

Гергана Димитрова е родена на 27.02.1975 г. в Плевен. Започва да учи музика на 9 години с инструмент гъдулка. Завършва своето средно музикално образование през 1994 г. и в същата година след конкурс е приета в световно известния женски народен хор-„Мистерията на българските гласове” с диригент проф. Дора Христова. Основаването, заедно с Милен Иванов, „ЕВА квартет” през 1996 г.

В периода между 2009 -2012 Гергана започва работа по свой музикален проект заедно с Алекс Нушев, който подписва като Белонога. С този псевдоним излиза първият ѝ албум „През очите на слънцето“ и в момента се подготвя вторият - „През очите на земята“.

Участва в няколко музикални проекта заедно със съпругът си Костадин Генчев - композитор и инструменталист в БНР - „Дива река“,“Булгара“, “Balkan Scientist”. Участва в музиката на Петър Дундаков в театралните постановки „Евридика“ - режисьор Стойко Мурджев, „Фантомна болка“ - режисьор Възкресия Вихърова и в игралния филм „Пощальонът“ - режисьор Тонислав Христов.