БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика
Субдибула

Групата е създадена през 1985 г. Субдибула репетира и изнася своите концерти главно в залата на Софийския университет през периода 1985-1989, където учредява и първия в България рок клуб "113+". През 1989 година Субдибула създават свое звукозаписно студио и прекратяват концертната си дейност. В периода 1990-1995, групата главно се занимава със звукозапис и експерименти в студиото си. През 1995 год. спира своята активна музикална дейност. През 2003 музикантите се събират за записа на няколко неиздавани песни и инструментални пиеси, за юбилейния албум "Вярно с оригинала". 2005-2007 Субдибула записва последния си албум "Personal Things" който е издаден в дигитален вариант през 2015 г. когато групата се събира отново.

Dorothy Takev

Дороти Такев, родена в София. Създава авторска музика от 2011г. До момента има много издадени както самостоятелни сингли така и колаборации. големите й проекти включват дебютният й краткосвирещ визуален албум “Make Art Not Euro” издаден през 2015. След срещата й с музикалния продуцент KAY BE обединиха креативност и издадоха съвместен албум през 2018 “Ultra Violet”. Поради добрата им химия Дороти избира да направи самостоятелният си солов албум отново с KAY BE - “SIREN” който излезе е края на 2020 година.

Васил Чергов

Васил Чергов е познат на широката аудитория певец и шоумен, популярно лице от пиано баровете и запомнящ се герой от "Гласът на България". По време на риалитито, чаровникът успя да спечели с кадифения си глас сърцето на изпълняващата роля на жури Вики Терзийска от "Мастило". Чергов е правил дует с Дичо, а отделно има и много авторски проекти, възпяващи предимно слънчевите емоции на най-любимия му сезон, сред които "Ароматно лято" и "Лято е". В тон с настоящите студени дни, "Имах те" е първата му по-елегична песен.

VASKONIROCK /Васко Влахов/

VASKONIROCK е авторски солов проект на Васко Влахов - певец,музикант и композитор,който стартира през зимата на 2013 година. Стлилът е Progressive Rock &

Блус Трафик

Групата е създадена през 1997г. в град Пловдив. Стилът на групата Блус Трафик е ориентиран към електрическия блус и блус-рок. Силното влияние на героите на тексаския блус и рок музиката на 70-те години се проявява в станалите запазена марка на бандата китарни импровизации и експресивна ритъм секция. В репертоара са включени освен „задължителните“ кавър-версии, така и много авторски парчета, добре познати на почитателите на групата. През 2017 излиза първият самостоятелен албум на групата "Обувки за блус".

YAVI

Харизматичен, артистичен и вдъхновяващ, YAVI пленява с кадифения си глас.

YAVI е автор на музиката на песента „Вместо мен“ на група „КАФФЕ“ и бивш нейн вокалист. През 2017 година участва в “Гласът на България”.
През 2017 в конкурса на БНР „Пролет “ песента му „Gravitation“ (в изпълнение на INDIGO KIDS) печели наградата на музикалната и журналистическа гилдия, а през 2018, песента му „SADISFIED” (отново в изпълнение на INDIGO KIDS) печели награда на слушателите.

ЦУНАМИ е най-новият сингъл на YAVI, за която той споделя: „Това е дума, която много точно описва момента, в който ни връхлита любовта. Помита всичките ни планове и без никакво предупреждение ни прави по-добри и свободни. Всеки, който някога е изпитал силата на любовта, ще усети песента много близка.“

Jane

Казвам се Божана Иванова на 25 години от град Несебър. Занимавам се с музика от 3 госишна. Завърших НМА "Панчо Владигеров" специалност поп и джаз пеене. Отскоро се занимавам с авторска музика и "Boy" e втората ми песен.

2 наум

Тя е Христина. Той - Юлиан. Свежи, позитивни и изцяло отдадени на музиката от най-ранна възраст, през годините работят с някои от най-популярните имена на българската поп сцена. Но сега е ред на техния личен проект - "2 наум". С подчертано влияние от американския соул и ритъм енд блус, но изцяло на български, вече оформят собствено и разпознаваемо звучене. Не спират да експериментират и да предизвикват себе си, така че очаквайте новите им проекти не с едно, а с две наум!

Петко Славов

Петко Славов е композитор, басист, китарист.

Почитател на музиката, която не се определя със стил а с емоция и послание.

Първият самостоятелен сингъл

Михаела Филева

Михаела Филева е един от най-ярките млади изпълнители в редиците на лейбъла на Графа - Monte music Ltd. Присъствието си на българската музикална сцена заявява

Мария Илиева

Мария Илиева е един от най-успешните и значими съвременни поп изпълнители, с 27 №1 хит сингъла (солови и в колаборация), и над 35 награди и отличия за музика и стил.

В продължение на повече от 15 години тя категорично доказва, че музикалният й талант и присъствие са от световна величина. Сред най-големите хитове на Мария Илиева са “Лунен сън”, “Нищо”, “I Like”, “Крадена любов” и “Чуваш ли ме” – дуети с Графа, “Видимо
доволни” – дует с Криско, и др.

“Mi Amor” е дело на мултиплатиненото продуцентско дуо Da Beat Freakz, американски автори, които откриват Мария в социалните мрежи и ѝ предлагат да работят заедно.

JEREMY?

смятаме: времето в цигари, парите в брой големи уискита, разстоянието в децибели, скоростта в темпо, пространство в брой хора, тегло в литри, височина в талант, благодарност в аплодисменти, любов в сутиени, истинските фенове - в споделяне и подкрепа на авторска музика...

Funky Miracle

Funky Miracle успяват да потопят слушателя в множество разнообразни стилове чрез музиката си. Бандата е основана от хора, които са посветили живота, таланта и усилията си на това да създават иновативни мелодии, пълни с цветове и ритъм.

От създаването на Funky Miracle до сега, момчетата са участвали в голям брой събития, включително музикални и филмови фестивали в България и чужбина. Въпреки че основният стил на бандата е фънк, публиката може да чуе разнообразието от стилове, които са оказали влияние на отделните членове – джаз, рок, соул, ритъм енд блус, поп и други. Многообразието на техните парчета се дължи главно на факта, че всеки един от момчетата има различна визия за музиката, което всъщност оформя спецификата на техния звук.

През 2017-та на музикалния пазар излезе дебютният албум на Funky Miracle – Fly. Годината беше силна за музикантите и поради факта, че влезнаха в селекцията на престижният холандски фестивал So What’s Next, който се проведе през месец ноември в Айндховен.