БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

“Научи ме” – дебют за Виолина Доцева

Младата актриса Виолина Доцева с музикален дебют. “Научи ме” е заглавието на дебютния сингъл на Виолина, за който казва, че е нейна сбъдната мечта и първи авторски опит.

Парчето беше представено на сцената на столичен клуб. Музиката и текстът са на Виолина, аранжиментът е дело на Петър Йотов и Волен Милчев, а мастерингът – на Димитър Ганчев. По видеоклипа към песента е работил режисьорът Димитирис Георгиев.

Виолина пише песента в началото на 2022 г., когато е в период на голямо търсене и промяна. “Научи ме” е като молитва и предизвикателство за нея. Тя свързва песента с усещането за щастие, за което не ни е нужно много. Продуцент на сингъла е Анастасия Артьомова, а видеото е заснето в “Drum Studio” в София.

Освен НАТФИЗ, Виолина завършва и музикална педагогика в СУ “Св. Климент Охридски“. От 7 години свири като уличен музикант и все по-често можем да разпознаем гласа й, разхождайки се из централните софийски улици. Участва в множество театрални постановки, късометражни филми и няколко сериала.

Автор на текста е Йорданка-Мария Стойкова
Снимка: Николай Илиев, Creative Visual Solutions, www.facebook.com/violina.dotseva

БНР Топ 20

Артисти