БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

20 прелюдии за пиано от Живко Петров

20 прелюдии за пиано от Живко Петров. Пианистът, композитор, продуцент и аранжор подготвя концерт с автограф на 18 април в София.

Музиката е едно от нещата, които ни съпътстват цял един живот. Благодарен съм, че мога да споделя моята с вас… Пътят на истинския артист е изтъкан от търпение и пълна отдаденост. Егото е враг номер 1 на музиката“, споделя музикантът.

Живко Петров ще представи и уникалното си издание – книга албум, събрала негови размисли, фотографии, както и нотите на композициите в двата му албума After 4 и Ten.

20 прелюдии за пиано” съдържа пиеси, написани с обич и поклон пред мощта на музикалното изкуство. Това е своеобразна изповед, съчетание на текст, музика и образ, с приложена флашпамет с композициите от двата албума като подарък за почитателите му.

Музиката на Живко Петров се отличава с финес, елегантност, лекота и изисканост. Той работи за инструментални състави – Jazz Breakers, Jazz Surprise с Ангел Заберски, JP3 с Веселин Веселинов – Еко и Димитър Семов, партнира си с известни певци като Васил Петров, Камелия Тодорова, Мария Илиева, Хилда Казасян, Лили Иванова, Орлин Павлов, Любо Киров. В края на 90-те с B Jazzy започва съвместното творчество между Живко Петров и Белослава, което продължава и до днес с голям успех. Носител е на много награди, сред които Кристална лира на СБМТД, Джаз музикант на годината, Награда “Икар” на САБ, Награда “Аполон Токсофорос” на Фондация Аполония.

Автор на текста е Лозина Григорова
Снимка: facebook.com/jivkopetrovofficial

БНР Топ 20

Артисти