БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

От 18-ти февруари 2019 влиза в сила промяна в регламента на класацията “БНР Топ 20”

Поради огромния интерес към “БНР Топ 20”, по предложение на слушатели и музиканти, селекционният екип направи следната промяна в регламента на класацията, която да внесе динамика и да даде възможност на повече нови песни да участват в класацията:

1. Продължителността за участие на песен в класацията “БНР Топ 20” да бъде не повече от четири месеца (16 седмици).

2. След изтичане на този срок песента отпада служебно от класацията. На нейно място влиза ново предложение. В такива случаи новите предложения могат да бъдат и повече от две.

Припомняме ви, че от 11-ти февруари 2019, Кирил Калев – директор програма “Христо Ботев” и автор на идеята за класацията “БНР Топ 20”, стана почетен член на селекционния екип без право на глас. Своя глас в селекцията и подреждането на песните в класация вече ще дава Виктор Димитров – музикален редактор от Програма “Хоризонт”.

Цялата информация относно класацията “БНР топ 20“ и всички промени по регламента ще се публикуват на сайта top20.bnr.bg.

Имената на всички членове на селекционния екип можете да откриете на http://top20.bnr.bg/selectors/
Още за регламента можете да научите на http://top20.bnr.bg/reglament/

“БНР Топ 20” е мащабен проект, част от дългосрочния ангажимент на БНР към създаването, разпространението и популяризирането на качествена българска музика. Класацията се излъчва в ефира на всички национални и регионални програми на БНР. Гласуването се осъществява на принципа 50% на 50%, формиран от вота на слушателите в сайта на класацията и от гласовете на селекционната комисия.

Последвайте ни и във Facebook: https://www.facebook.com/bnrtop20/