БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

“Цунами” връхлита БНР Топ 20

След първоначалния стрес от социалната изолация, която пандемията от Covid-19 наложи и от която потърпевши бяха най-вече сценичните изкуства, се оказа, че именно този период е дал възможност да се появят редица творби. Сред тях е и „Цунами“ – най-новата песен на YAVI.

Освен че заедно с половинката му Веси Бонева са в очакване на първото си дете, YAVI реализира и нова песен, чийто клип беше заснет по време на карантината. Въпреки необичайните обстоятелства около снимките, парчето вече е факт, а YAVI споделя какво стои зад заглавието „Цунами“: „Това е дума, която много точно описва момента, в който ни връхлита любовта. Помита всичките ни планове като едно малко цунами и без никакво предупреждение ни прави по-добри и свободни. Всеки, който някога е изпитал силата ѝ, ще усети песента много близка.“

Идеята на YAVI е цялостно парчето да наподобява природната стихия – с много динамика, звукови избухвания, стопове. „Май дръпнах дявола за опашката с това разтърсващо заглавие, защото си счупих глезена точно преди снимките. Надявам се да това да не личи в клипа.“

Повече чуйте от YAVI в интервюто, което той даде специално за слушателите на БНР Топ 20:

Футуристичното видео към „Цунами“ е в колаборация с танцьорката Алекс Драгова, която наскоро видяхме в клипа на Dua Lipa “Break my heart”, а режисурата е на Веси Бонева.

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук и подкрепете YAVI и новата му песен, като гласувате за него с по едно .