БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

„Tears Getting Sober” – песента, с която Victoria ще представи България на Евровизия

Откакто преди пет години Виктория Георгиева привлече вниманието ни в един музикален ТВ формат, събитията за нея се развиха с главоломна скорост: първо влезе в голямото семейство на роден лейбъл, където записа няколко песни, след това излезе като самостоятелен артист, а ето че сега е избрана да представи България на Евровизия с „Tears Getting Sober”. При това тя не само изпълнява песента, но и активно е участвала в написването ѝ.

Подготовката започва още миналата година с два творчески лагера – във Виена и в София, а тази година и един в Лондон. От песните, написани по време на тези три срещи, накрая са избрани само шест, които се представят на разнородни фокус-групи за предварителна селекция. „Искахме да си сверим часовниците. На финалната права се озоваха две песни с много малка разлика помежду им в резултатите, но за мое най-голямо щастие победи точно тази, която аз най-много желаех“ – разказва Виктория, като признава, че винаги тайничко си е мечтала да представи България в Евровизия.

Освен Виктория, в създаването на песента участват още Борислав Миланов, както и Lukas Oscar и Cornelia Wiebols от Symphonix International. „Аз имах още два фаворита като песни, в чието създаване участвах много активно, но „Tears Getting Sober” беше най-любимата ми – вероятно и защото се появи в много емоционален за всички от екипа ни ден, в който сякаш всичко се опитваше да ни пречи и да спре работния процес. Накрая се чувствахме страшно изморени и си казахме: Ок, най-добре да напишем песен точно по тази тема – паник-атаките, които получаваха хора край нас.“ Затова и „Tears Getting Sober” завършва позитивно – за да накара всеки да намери светлината и изход от тези тежки ситуации.

В заключение Виктория споделя: “Нямам търпение да представя „Tears Getting Sober“ на сцената на Евровизия. Песента е много лична за мен, защото разказва история за преодоляването на страховете и болката, както и за продължаването напред. Не говорим често за проблемите с психичното ни здраве, които поколението ни среща и тази песен цели да го вдъхнови и да му даде надежда”. Чуйте още и в звуковия файл:

Mожете да подкрепите Виктория и песента й „Tears Getting Sober“, като дадете своето за нея тук.