БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

„Eternal Eyes“ – песента, която бележи нов етап в развитието на VICK като артист

Добила популярност като финалистката от „Гласът на България“ преди време, Виктория Динкова – VICK вече има своите почитатели като самостоятелен изпълнител. Малко повече от година след втория ѝ сингъл – „Not Alone“, тя се появява с нова песен – „Eternal Eyes“, която бележи и нов етап в развитието ѝ като артист. За VICK тази песен е много специална, защото това е първата ѝ крачка в самостоятелното продуциране на нейните лични проекти.

Музиката е поверена отново на Георги Георгиев (Остава), но в аранжимента вече са замесени повече хора – той е дело на Красимир Гешев, Денис Попстоев и самата VICK. „Те бяха двамата човека, които стояха плътно зад мен и всяка една моя идея, във всеки един момент, в който ми хрумваше да добавя бек вокали или странни звуци; хората които се доближаваха до концепцията ми за звук. Мога да кажа с гордост и любов, че Денис и Краси са двама наистина прекрасни композитори, които умеят да създават нови светове чрез възприятията си. Работата с тях беше най-живият и забавен процес, те живееха през това, което чувствах и успяха да усетят всяка една емоция чрез вибрациите на звука“ – разказва VICK относно процеса на работа.

В желанието си да бъде максимално искрена, тя написва текста на песента. „Идеята се роди от лична история, свързана с моето собствено усещане за емоционален контакт. Моето собствено определение за това какво представлява връзката на един човек със себе си и как изглеждаме в очите на човека до нас“ – споделя тя.

Повече от VICK за „Eternal Eyes“ чуйте в звуковия файл:

За видеото към песента VICK избира да работи с Jeason Brad Lewis, защото според нея той е изключително креативен и нестандартен режисьор. Снимките протичат на температура -5 градуса в киноцентър УФО, Долна Малина. „Смятам, че заедно с VICK постигнахме много добър резултат и тя даде всичко от себе си за да получим най-доброто в снимачния ден. Отвън бе -5 градуса, a срещу нея имаше и включен вентилатор. Целият екип бяхме покрити с одеяла, а след всяка сцена завивахме и нея, защото часовете, прекарани на този студ, започваха да си казват думата. Въпреки това мисля, че успяхме да пресъздадем идеята за Eternal Eyes – онези очи, които казват всичко“ – споделя ексцентричният режисьор.

„За мен Eternal Eyes символизира магията в контакта между хората, всичко свръхсетивно, което ежедневно отричаме от себе си, потънали в тежестта на земното притегляне. С песента целя да покажа, че всеки един от нас е уникален, че няма нужда повече да крием различията си“ – обобщава VICK.

На въпроса дали „Eternal Eyes“ като трети самостоятелен сингъл води към дебютен албум, отговаря: „Мисля си, че натам отиват нещата. Аз съм човек, който обича да прави всичко леко и плавно – много ми харесва този процес, в който малко по малко се насъбира доста, и в един момент просто си казваш: „Ок, това е!“ – моментът, в който разбираш, че се е получило. Пълна съм с още идеи и планове, които трябва да бъдат реализирани в съвсем скоро време.“

„Eternal Eyes“ на VICK вече е ново предложение в БНР ТОП 20, можете да подкрепите песента с по едно тук.