БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

Потребителят все още не е добавил информация за себе си.

Групата е създадена през май 2017г. от Невена Григорова (барабани и вокал) и Теодора Николаева - TEDDY VELVET (китара и вокал). Много скоро към тях се присъединява и Бояна Желязкова (Зарева) (цигулка и вокал). Трите свирят и пеят суинг, боса нова и популярни песни в поп-суинг аранжимент, пишат авторски песни, импровизират заедно и радват публиката на столични клубове, както и на фестивални сцени: София диша и No More War Festival (Червената къща). Две години по-късно към женското трио се присъединява басистът Данаил Брезов, с когото свирят както в клубове, така и на „Малък сезон – Сфумато“, „Groovy Office” и Лаго фест – Самоков, Бириманджаро 2021 и Бакхус FISH FEST 2021. През ноември 2020г. Wet Pebbles участват в първия соларен онлайн концерт по покана на Грийнпийс – България. Същата година записват и първото си авторско парче „Мусака“, което е в класацията на БНР ТОП 20 повече от два месеца. През 2021 г. песента им "Магията се завъртя" печели награда на БНР за Дебют на 52-рия конкурс за авторска песен "Пролет" 2021. Предстои им запис на песента "Дъждовен фънк" във Второ студио на БНР.

Невена Григорова е барабанистка, редактор, ПР, сценарист. Като изпълнител е свирила на една сцена с много от джаз музикантите у нас: Веселин Веселинов-Еко, Венцислав Благоев, Димитър Льолев, Петър Момчев, Mилица Гладнишка и други. Участвала е в театрално-суинг шоу във Великобритания, а от 2010г. е основна част от проекта „Джаз за деца”, с който гостува на повечето джаз фестивала в страната. През 2018г. реализира първото си авторско представление
за деца "Алиса в страната на джаза".
ТEDDY VELVET е работила като музикален педагог, инспектор на оркестър, учител по английски език, преводач на поезия, музикант на свободна практика, проектен мениджър, барман, инструктор по йога на смеха, пътешественик. В последните няколко години пише песни в различни стилове. Някои от тях са част от репертоара на Wet Pebbles. Понастоящем тя е учител по музика в Първа английска езикова гимназия, гр. София.
Бояна Желязкова е цигуларка, певица и автор на песни и музика за театрални представления. През годините участва в различни музикални проекти като Good Music Society, Strezov, Asen & Milena group, Joshua MacCluer, Sean Agus Nua, Irish Fever и други. В момента Бояна работи върху авторски албум, но междувременно участва в разнообразни и оригинални формации като Wet Pebbles, Chamber Orchestra Orpheus, The Parsleys.
Данаил Брезов е доктор по математика към БАН и бакалавър по физика. В момента преподава математика във ВИАС. От детска възраст експериментира с музика. Участвал е в различни формации, насочени към поп, рок, етно-музика, бил е басист на Боксер, Ша-Ша, Дуботур и последните няколко години в Wet Pebbles. Често участва в импровизирани концерти (jam sessions) с разнородни музиканти - блус, джаз, рок или фолклор.