БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

Потребителят все още не е добавил информация за себе си.

Пумпал е първоначално студийна, а в последствие и концертна формация, сформирана през 2002 година в София. През 2003 година проектът се класира на конкурса „Вашата Нокия Сцена“ където достигат престижното шесто място. През 2006 година, Пумпал е част от финалистите на ежегодния пролетен конкурс на БНР с песента „Бяла Луна" - юбилейно издание за 70 годишнината на БНР. След 2010 година групата спира с концертните си изяви като последното им участие е същата година в къща-музей „Борис Христов“ в София. В периода 2018 - 2020 година се осъществяват записите на първия албум на формацията, който вече е факт. Музиката на Пумпал е създадена в 18 годишен период, в който всеки един от двамата автори участва и в други успешни проекти. Парчетата в албума са стилово различни, но също така по интересен начин допълващи се. За всеки ценител има по нещо - от бавни и лирични теми с дълбоки и минималистични текстове, преминаващи през динамични, етно и мистични музикални линии до експериментални, chill out, ambient, idm ориентирани съвременни електронни както и класически оркестрови форми. За концертната версия на проекта са участвали музиканти като Борислав Струкански – бас (Babyface Clan, Leepra de Lux), Михаил Михайлов – Джаганат – вокали и мриданга, Орлин Гергов – барабани и други. Албумът "Grateful" на група Pumpal отразява дългогодишния опит на тримата основни членове, който определя и ориентира музиката на формацията в един различен, но и постоянно актуален контекст. Официялно албума излезе на 01. Октомври 2020 на матричен диск, но може да бъде намерен в множество интернет платформи като Bandcamp, Spotify, iTunes, YouTube и други. Пилотният клип на парчето "Бяла Луна" е вече факт. Видеото е дело на режисьора Цветан Драгнев, спечелил множество награди с филмите си „Пустиняци“ 2018 и "Пасажери" 2020 в тандем с режисьора Здравко Драгнев.

Основен състав:

Виола Цветкова - вокал.
Това е оригиналната певица на бандата, човекът, който е винаги част от нея през всички тези години.
Завършва НБУ с джаз и поп пеене. Участва в множество продукции и представяния на различни музикални проекти като соло и бек вокалист.
Също така записва вокали към музикални филми за Warner Bros.

Мирослав Цветков – китари, програминг, синтове, вокал и текст

Мирослав Цветков е музикант и композитор с дългогодишен сценичен и студиен опит - известен като китарист в множество групи и формации.

През 1994 е съосновател на група Харно, заедно с Петър Димов, Павел Стойчев, Борислав Струкански и Иван Николов, с която записва и издава на касета единствения албум на формацията.

Art Locomotion се сформира през 2005 година в София, като продължение на група Харно, с която формация записва и до сега, скоро се очаква да излезе първият албум на групата.

В периода 1996 - 1997 година, Мирослав Цветков участва в записите и реализирането на албума и концертните изяви на група Vesper.

През 2011 година участва като китарист на промоцията на албума на Миленита, представен в Sofia Live Club, както и в множество клубни изяви.

През 2014 година участва като китарист за промоцията на албума на група Хоризонт в Sofia Live Club.

В периода 2002 – 2020 е съосновател и композитор в група Пумпал, както и китарист в проектите SAMODELIA, SURBAHAR и TUBEFX, с които участва на множество турнета и фестивали:
Artmospheric festival, Tangra festival, ISFF, София Поетики, Беглика фестивал, Wrong Fest и други.

Павел Стойчев – барабани, тамбура, бас китара, програминг, синтове, вокал

Павел Стойчев е музикант и композитор с дългогодишен сценичен и студиен опит. Първоначално е китарист, а в последствие е по-известен като композитор и барабанист в множество групи.
В периода 1999 – 2000 година е учредител и председател на сдружение за независима музика „Жълта Музика“. В същия период е един от създателите на историческата и вече отдавна несъществуващата сцена за авторска музика в бившия клуб О!Шипка.

Павел Стойчев е част от тримата основни организатори на легендарния в миналото четири дневен международен фестивал SUB FEST’98, проведен на три самостоятелни сцени в Биологическия факултет на СУ, представил исторически български групи и DJ’s като: Piromania, Babyface Clan, Band Of Mad Women, Bluba Lu, Уйкеда, Анимационерите, R.O.B.T.F, Alien Industry, Gery Luxus, Sub Zee, Decarboxyl, Gadget (AUT), Dj Make Peace (UK), Korais Banditos (HU), Decadance (BG) и други, на който за първи път в България са поканени унгарските KORAI OROM - една група без аналог за времето си, в която той по-късно самият участва като гост музикант.

По същото време e съосновател на група Band Of Mad Women, която за четири години съществуване издава три албума и печели първа награда и наградата на публиката в конкурса „Звукът на Паспорт“ 1999.
B.M.W. e първата по рода си алтернативна българска група, участвала на SZIGET festival (1998 - 2001) - Pesti Est stаge, Bahia stage и други.
Понастоящем Павел Стойчев е част от Artmospheric Festival and Crew.

През 2005 - 2020 с двата си авторски проекта SURBAHAR и TUBEFX осъществява издания за български и чуждестранни лейбъли, участва на множество турнета и фестивали:
Sziget Fest, Ozora Fest, No Mans Land (HU), Gathering of the Tribe (GER), Ultimae Label Party – (POR), Space of Joy (UKR), Transylvania Calling (RO), Chill Om - Label India Tour 2009 (Mumbai – Goa – Kalkuta – Bangalore), Crossing Bridges (KOS), Artmospheric festival, Tangra festival, ISFF, Wrong Fest, Mellow fest, Drum & Jazz и много други.

Ретроспекция на групите, в които е участвал:

1988 - 2020
Fobos, Mery Popins Band, Drama; Крали Марко, Харно, Pcych Up, Windows Smiles, The Mendelssons; Babyface Clan, Band Of Mad Women, Bluba Lu, Самоделия, Art Locomotion;
Пумпал, TubeFx, Surbahar Project & Band и други;
1989 - 2019 - множество участия с различни групи от унгарската сцена: Korai Orom, Fokatelep, Meszecsinka и други.

Гост музиканти:

Георги Гогов (Mescalitto, Sensophonics (DE), Karmen Brown band (DE), Surbahar live band, TubeFx и други) - китари, бас, програминг, синтове.
Завършва НМА, специалност: кларинет. Специализирал е звукозаписни системи в музикалната академия в Дюселдорф.

Зорница Цветанова – пиано (Tango Cats, OZ project, Surbahar live band и други)
Завършва НМА – специалност: пиано, където понастощем е преподавател.

Рoман Куриленко (RUS - Surbahar live band, TubeFx и други). – кавал.
Завършва специалност: физика на ниските температури в Петербурската академия.
Дългогодишен музикант – мулти инструменталист: китара, бас, кавал, саксофон и др.

Даниел Елисеев (D.E.P. project, Lost Humanity, Surbahar live band, TubeFx, Mиленита, Drama и други) – китара.
Дългогодишен музикант, учител по китара. Завършва СУ – специалност: Дефектология

Петър Димов (Харно, Art Locomotion) – китара
Музикант, поет, художник. Един от първите и най-стари съмишленици на Пумпал.

Михаил Михайлов – Джаганат (Пумпал, Band of Mad Women) – вокал
Дългогодишен китарист и перкусионист на мриданга - индийски инструмент.