БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика
Диляна Трачева

Музикален редактор програма Христо Ботев; Член на селекционния екип на БНР Топ 20; Водещ на националната седмична класация за българска поп и рок музика БНР Топ 20

Румен Бояджиев

Роден на 15 април 1953 г. Магистър по ударни инструменти на Национална музикална академия “П.Владигеров”, София. Съосновател на прогресиврок групата ФСБ - 1975 г. Автор на повече от 250 и аранжор на над 600 песни за ФСБ и всички именити български поп певци. Съавтор на музиката на ФСБ в 10 албума и множество компилации. Автор на музика за документални и игрални филми, на театрална, приложна, детска музика. Автор на официалните сигнали на програма “Хоризонт” на БНР, на програмата “По света и у нас” на БНТ, на сигналите на Радио Варна и Радио Пловдив.

Музикален продуцент на редица български поп певци и рок групи. Основател на продуцентска къща “Контрапункти” (1993 г.) специализирана за звукозапис, мастеринг, издателска и други дейности, в областта на музикалното изкуство.

Новатор в областта на електронните инструменти и синтезатори, безспорен капацитет в областта на електронния звук и компютърните музикални програми, музиката му е неразривно свързана с красотата и богатството на тяхната звукова палитра.

Член на жури в редица национални и международни фестивали и конкурси. Член на международното общество на аудиоинженерите “Audio Engineering Society”, един от основателите на БНАПЗ - Асоциация на звукозаписните студиа в България. Член е на Съюза на българските филмови дейци.

група СИньо

Ние сме група "СИньо" и ни харесва да творим музика на български език.

Здравко Петров

Старши музикален редактор програма Хоризонт; Член на селекционния екип на БНР Топ 20; Водещ на националната седмична класация за българска поп и рок музика БНР Топ 20

Rafael

Рафаел Пашамов, на 24 години. Роден в град Москва.
Днес живее в София и съчетава любовта към музиката с професията на IT специалит.
Започва да се занимава с музика от малък, като първите му стъпки са под ръководството на маестро Донка Копринкова. Заема ролята на солист и оперен тенор в хор Славянско Единство - носители на световни награди и признания. Пее от малък, а за себе си казва, че музиката е първия език, който е научил. Ннес говори Руски, Български, Английки и Немски. Участва в телевизионния формат „Гласът на България”, като печели симпатията на журито с емоционалното си първо изпълнение на сцената и трогателната си лична история. Продължава напред в отбора на Иван Лечев и завършва формата на 4 място.
Веднага след края на формата, Рафаел е поканен от Владимир Ампов – Графа да стане част от лейбъла Монте Мюзик. На 4 юли излиза първия му самостоятелен сингъл с видеоклип. Рафаел е сило повлиян от музикалните инди-рок течения, които се открояват и в артистичния му образ.

Monte Music

"Монте Мюзик" е една от най-успешните български музикални компании. Част от лейбъла днес са топ артистите Графа и Михаела Филева, чиято музика оглавява челните места на всички видове класации в българските медии. Повече от 12 години "Монте Мюзик" допринася за качественото развитие на родната поп-музика, с авторската си продукция, смислените текстови послания, актуалното звучене и стотиците концерти пред феновете в различни градове в България.

MIA D.

Обещаващата млада изпълнителка MIA D., позната на публиката с дебюта си - парчето “Bbboy” и успешното си участие в шоуто “Гласът на България”, представя чисто