БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Свободният дух е тема на дебютният сингъл на трио VIVA “Птица в клетка”

Трио VIVA представя дебютния си сингъл „Птица в клетка“. Автор на музиката е Славчо Николов от Б.Т.Р., текст – Яна Николова, аранжиментът е на Славчо Николов и Алекс Нушев. Сингълът има и английска версия „Bird in a cage“. Лентата е дело на Buddubbaz Tape Company. Свободният дух и премахването на ограниченията са темите във видеото, а птицата и клетката са техни символи. Птицата, която смело разперва криле за да полети към необятния простор, и клетката, символизираща еднообразието и ограниченията.

Трио VIVA е в състав: Виктория Чешмеджиева, Йоана Великова, Виктория Ехиянова, ученички в 12 клас в софийски гимназии. Трио VIVA се сформира през 2012 г. Имат спечелени 5 Grand Prix награди, над 20 първи места, десетки втори и трети отличия. Занимават се с музика от 4-годишна възраст в Център за изкуства „Зорница“, като са солистки в 2 музикални албума. Главни героини са в първата детска рок опера „Така ще бъде“ и в музикални спектакли. Участнички са във ТВ форматите – „Големите надежди“, националната селекция за Детска Евровизия, финалисти в БНТ Парк Live с авторска песен, сезон 6 и 7 в „Гласът на България“. Три поредни години са част от Успелите деца на България към фондация „Димитър Бербатов“. През 2019 г. са най-младите финалисти във фестивала за нова поп и рок песен „София пее“.

Запознайте се с момичетата от трио VIVA и техните уникални гласове в интервюто, което те дадоха специално за слушателите на БНР Топ 20, и поднесено с чудесно акапелно изпълнение, което ще ви накара да настръхнете:

Ако гласовете на Вики, Виктория и Йоана са ви завладяли, ако музиката на Славчо Николов и лириките на Яна Николова са ви докоснали, то можете да подкрепите трио VIVA и дебютната им песен „Птица в клетка“ с по едно на всеки 24 часа в официалното подреждане на класацията за тази седмица тук.