БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Легендата на българския рок Стенли се завръща с нов албум „Чужди тела“

Точно в седмицата на премиерата на дълго чаканото завръщане, пилотният сингъл от албума, който носи същото име, влиза като ново предложение в „БНР топ 20“. Албумът „Чужди тела“ и видеоклипът към пилотния сингъл ще бъдат представени на 1-ви ноември.

17 години след „Обсебен“ (2002), „Чужди тела“ напомня за невероятното присъствие и талант на Стенли. Новата страница в дискографията му се отваря с десет песни композирани от млад и изключително способен музикант – Благослав Анастасов – фронтмен на инди-рок групата „Hayes & Y“. Тези талантливи момчета успешно се вписват в музикалния живот на Обединеното кралство. Живеят и работят в Манчестър, а сега със своите композиции Благослав се вписва и в творческата биография на Стенли. Песните в албума „Чужди тела“ са реализирани в студиа в София, Манчестър (Великобритания) и Дъблин (Ирландия). Стенли събира звезден отбор от приятели и съмишленици за създаването на проекта.

По аранжимента за едноименния сингъл работят Благослав, Стенли и Светлин Къслев. Текстът е написан от Любо Киров. В „Чужди тела“ с вокали участва дъщерята на Стенли – 17-годишната Никол.

Стенли и групата му ще представят албума „Чужди тела“ на 1 ноември (петък) на живо в столичния клуб Music Jam. Освен песните от новия албум, Стенли ще изпълни и някои от емблематичните си хитове: „Обсебен“, „Пътят към храма“, „Стар парфюм“, „Поля от слънчогледи“. На сцената ще бъде в компанията на Димитър Ковачев – Фънки (бас китара), Станислав Вълчев – (китари) и Николай Николаев (барабани).

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук.