БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

„Бягай от мен“ на Стенли излетя в БНР ТОП 20 като най-висок дебют тази седмица

През последните 17 години родната музика определено страдаше от липса на песни като „Обсебен“, „Транс“ и редица други познати заглавия от Стенли, но когато в края на миналата година той се завърна с дългоочаквания нов албум „Чужди тела“ стана ясно, че чакането си е струвало – резултатът е албум, в който няма нито една слаба песен. Заслуга за това има и Благослав Анастасов (познат като фронтмен на Hayes & Y) – авторът на музиката на всички тракове в албума, но последната дума винаги е била на Стенли: „Благо ми изпращаше демо записи и аз избирах песни, които да ми допаднат и след като ги аранжирам да се доближат до моя стил. Много е важно една музика да не се разглежда само като мелодия, китара, бас и т.н., а да се усеща като цяло. Аз не мога да избягам от това, което съм правил през годините, така че абсолютно си остана моят почерк, което е нормално – както и пеенето, и част от аранжиментите“ – разказва Стенли. „В целия албум има много електроника и звуци от 80-те години – точно това исках. Забелязвам повсеместно връщане към осемдесетарския звук, където и донякъде ми е силата – навремето, знаете, работих с Тангра доста години и това ми е напълно позната територия“ – добавя Стенли.

Във втория сингъл – „Бягай от мен“ – музиката е на Благослав Анастасов, Дани Рашев е написал текста, а Благо, Стенли и Светлин Къслев са се погрижили за аранжимента. Повече за песента чуйте от самия Стенли:

„Бягай от мен“ излетя в БНР ТОП 20 като най-висок дебют тази седмица директно в челната тройка. Едноименният на албума първи сингъл „Чужди тела“ веднага влезе като ново предложение и дори оглави класацията. Дали вторият – „Бягай от мен“ – ще повтори този успех зависи и от вас: можете да изведете песента напред в класирането, като гласувате за нея тук.