БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

СЛЕНГ се завръщат с нова песен, този път в колаборация с Bobo

Ако СЛЕНГ е сред любимите ви групи вече знаете, че през последните години те не записват често нови песни. Но когато се появят с ново заглавие, то се превръща в събитие. Това важи и за най-новия им сингъл “Бели петна” – една по-стара композиция, включена в ЕР-то им „Бъдѝ“, която чак сега получава специално представяне.

“Бели петна” е едно от първите парчета, които направихме заедно преди няколко години. Още тогава знаехме, че ще е сингъл, защото това е любимата песен на всички, които са слушали тази формация на СЛЕНГ на живо. Просто не знаехме кога ще го извадим като сингъл, и ето че този момент дойде”, разказва фронтменът на групата Влади Михайлов. Като всяка изстрадана и изчакана творба, песента оказва много силно въздействие. “Хората ни пишат, че са се замислили, че са се развълнували, разплакали дори… Не че сме искали да разплакваме някого, но определно задаваме въпрос.”

Чуйте какво каза още Влади в звуковия файл:

Силната музика е подпомогната от включването на Bobo. Идеята за участието на рапъра идва след като Владо и Бобо са част от екипа, с който Кристиан Костов работи за успешното представяне на „Beautiful Mess“ на Евровизия в Украйна.

Бобо много харесва парчето и се включва стилно в песента и във видеото, като авторският му текст и специфичното му присъствие и енергия допълват посланието и въздействието на музиката и визията. Автор на музиката е Владо. Текстът е на Владо и Бобо, аранжиментът е дело на бандата. Новият сингъл „Бели петна“ feat. Bobo предшества излизането на третия албум на SLNG, който се очаква на 16-ти ноември.

Към днешна дата SLNG са вече „петица“ в състав: Владимир Михайлов (Сафо, Rewind) – вокал, китари, Калин Петров (Сленг, Акага) – клавишни, Младен Несторов (Сленг, Ахат) – бас китара, Петър Рангелов (Дюн) – китари, Алекс Лазаров (Ахат) – барабани.

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук.