БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

След победата на пролетния радиоконкурс Jeremy? мечтаят да покорят отново и БНР Топ 20 с Day After Day

Дни след престижното участие на фестивала Camden Rock в Лондон, Jeremy? влизат в БНР Топ 20 с една много специална за тях песен. “Щом се появи идеята за Day After Day, всички разбрахме, че е от онези песни, с които усещаш, че нещо ще се случи и решихме да я пазим като “коз” – казва Ерсин Мустафов. Месец по-късно правят демо запис в театралната залав родната им Каварна, следва участие в юбилейния пролетен конкурс на БНР и наистина нещото се случва – тя им носи три награди, реално най-големите – първата награда на журито, наградата на музикалните журналисти и шанса да представят България на фестивала в Грьонинген.

“Песента много напомня на нашия голям пробив Fake Fruits – добавя Ташо Колев, – усещането е сходно, баладична е, с много хубаво послание, много топло звучене, хваща от първо слушане (така поне казват всички около нас)”. Да, различна е, но е искрена – това е Jeremy?.

Към историята добавя щрихи и Гергана Нойкова, автор на повечето текстове на групата,в този случай – съавтор – “този път имахме творчески конфликт с Ерсин, той не ми позволи в конкретни моменти на песента да внеса това, което аз си представях, затова се шегувам, че хубавите моменти в текста са моита (казано с усмивка). Шегата настрана, песента е романтична и аз мога като немузикант да я чуя отстрани, да съм по-близо до феновете. И ако във Fake Fruits имаше романтика, но и меланхолия, нещо, което притиска сърцето ти, в Day After Day меланхолията отстъпва и дава път на любовта, която продължава. Това е едно хубаво продължение за Jeremy?, заявка за новия албум за още по-напред”.

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук.