БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Всепризнати имена от различни поколения се обединяват в общ проект

Всяко поколение български музиканти има своите ярки фигури, които оставят вечни хитове в родната музика. А когато всепризнати имена от различни поколения се обединят в общ проект, той несъмнено е обречен на успех. Точно такъв прекрасен пример на приемственост е новата песен на Славин Славчев „Не е лесно“, която за първи път не е дело на творческото обединение Vintage Music Box, а на легендарния творчески тандем Румен Бояджиев и Даниела Кузманова.

„Винаги съм бил фен на ФСБ и на Румен и Даниела, дори в соловите им неща, но пък най-малко съм си мислел, че някога ще мога да се докосна до изкуството им и дори да изпея тяхна песен“ – признава Славин, и добавя: “Песента „Не е лесно“ е нещо, за което дори не съм имал смелост да мечтая. Голям подарък от още по-големи хора и музиканти. Лесно е да работиш с такива, а за мен е щастие и привилегия, че имам възможността да бъда проводник на тяхното изкуство.“ Какво още каза Славин Славчев, чуйте в интервюто, което той даде специално за БНР ТОП 20:

Даниела Кузманова пише текста на „Не е лесно“, а музиката е на Румен Бояджиев. Той изпраща на музикантите от Vintage Music Box подробно демо на песента, но им дава пълна свобода на интерпретация. Така в аранжимента остават много от идеите на автора, но същевременно цялата композиция звучи като част от цикъла песни на Vintage Music Box. На клавишни свирят Ясен Велчев и Иван Христов, който записва и тромпет за песента; Теодор Янков е на барабаните, Ивайло Звездомиров на бас китара. Новото попълнение в екипа този път е Петър Главанов, който записва китарите, а Станислава Христова изпява беквокалите.

„Не е лесно“ е четвъртата песен на Славин Славчев, която излиза под шапката на Vintage Music Box. Тя ще присъства и в дебютния му албум, заедно с предишните три заглавия по негов текст и музика на останалите от Vintage Music Box. Песента е и първата от няколко интересни колаборации, които предстоят до края на годината в рамките на проекта.

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук и и дайте своето за „Не е лесно“ и Славин Славчев.