БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Славин Славчев и Vintage Music Box изпращат 2019 с “Кръгла стая”

Славин Славчев изпраща година, в която записа две песни, приети много добре както от медиите, така и от публиката. Направи това като част от Vintage Music Box – мощно обединение на доказани музиканти, които се отнасят много отговорно към музиката, която правят. Доказателство са трите песни, които имат реализирани до момента – началото преди година даде „Нов път“, а след успеха на „Да не сме сами“ се появи и „Кръгла стая“.

„Като цяло търсим хомогенно звучене на музиката, която излиза под шапката на Vintage Music Box, а разликата между последните ни две песни се дължи предимно на факта, че техните автори са различни“ – разказва Славин Славчев. Музиката на „Кръгла стая“ е дело на Ясен Велчев, в записите и аранжимента участват всички от „отбора“ Vintage Music Box, а текста отново е написан от самия Славин: „Беше най-логично това да е моя задача в този проект, защото така самото изпяване се получава най-естествено – когато напълно усещаш думите, които пееш. А това става най-успешно, ако те са твои.“ По отношение на текстовете той обещава приятни и интересни „включвания“ в следващите неща, които се задават от тяхно име.

„Кръгла Стая“ отново има силно послание – тя е метафора за безизходицата, в която човек се намира, провокирана от собствената му несигурност и страха от това да бъде отхвърлен. „Посланието не е нито ново, нито скандално, но пък според мен е всеобщо, засяга душите на всички нас. Съответно в текста съм дал своя прочит на темата, но по-скоро ми се ще да наблегнем на положителния изход от тази ситуация – самото аутро на песента звучи така, все едно облаците се разнасят и небето става по-синьо.“

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук.