БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Ангел Дюлгеров отваря сетивата ни за музикалните си вкусове, събрани в албума “МУЗА”

Проектът “СЕТИВА” е създаден през 2019 година от Ангел Дюлгеров. Композираните от него десет песни оформят албума “МУЗА”. Това е заглавието и на първия сингъл, който влезе в БНР Топ 20 с летящ старт. От ново предложение песента “Муза” зае директно втора позиция. Видеото към песента е нестандартно и запомнящо се, дело на Иван Палейков, който е усетил и визуализирал емоцията в песента.

Ангел Дюлгеров е китарист, композитор, автор на текстове, аранжор и музикален продуцент в проекти на най-изявените изпълнители в България. Той е един от създателите на формацията Free Style (добре позната на пловдивската публика), музикален директор на групата и последните два албума на Лили Иванова, един от съавторите на песните от третия успешен солов албум на Любо Киров „Както преди“. Работи с Васко Василев и Орлин Павлов. В блус бандата Tube Hedzzz е китарист и вокалист, работи заедно с Веселин Веселинов-Еко (бас) и Росен Ватев (барабани) и е автор на по-голяма част от песните. Свири във с Bobo & the Gang, Rubikub, Gabana, Nameless Day Ritual, с Белослава. Роден е в Пловдив, където завършва Музикално училище “Добрин Петков” с цигулка, след което продължава образованието си в Софийски университет “Св. Климент Охридски” със специалност китара.

Ангел Дюлгеров е автор на текста, музиката и аранжимента на песните в албума “МУЗА”. Той е изпял вокалите, изсвирил китарите, клавишните и баса. Програминга и миксинга също са негово дело. Гост музиканти са Начо Господинов (барабани) и Мария Костадинова (беквокали). 10-те песни от първия албум на проекта “СЕТИВА” са в различни стилове – блус, соул, хип-хоп, джаз и са отражение на музикалните вкусове на автора. За всяка една от тях ще научаваме с представянето й като сингъл.

Повече за песента “Муза” и проекта СЕТИВА, чуйте от самия Ангел Дюлгеров в интервюто, което той даде специално за слушателите на БНР Топ 20:

Подкрепете “Муза” на Ангел Дюлгеров, като гласувате за нея с по едно на всеки 24 часа до неделя, в официалното подреждане на класацията за тази седмица тук