БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Първи годишни награди на класацията за българска поп и рок музика “БНР Топ 20”

Класацията за българска поп и рок музика на Националното радио“БНР Топ 20”, ще раздаде за първи път годишните си награди. Церемонията с участието на изпълнителите, оглавявали класацията през изминалите 12 месеца от 2018 година, ще се състои в Sofia Live Club, а запис от концерта ще се излъчи на 9 февруари в ефира на БНТ 1.

Музикантите ще бъдат отличени в пет категории, определени от селекционната комисия на „БНР Топ 20“, която включва 15 музикални продуценти и редактори от всички програми на Българското национално радио. Голямата награда е за най-дълго задържала се като №1 песен, както и втора и трета награда за песен, останала на върха най-дълго време. Останалите статуетки са за най-много песни, направили пробив в класацията, за изпълнител с две или повече песни, застанали на върха на „Топ 20“, както и за най-млад участник.

На сцената ще се изявят всички групи и артисти, които селекционната комисия и вотът на слушателите допуснаха до големия финал. По време на церемонията ще почетем паметта на вокалиста и китарист Николай Николов – главен идеен двигател и вдъхновител на трио NI.Сo, който миналото лято загина в тежка катастрофа, едва навършил 27 години. “Рискувам” – второто предложение на групата, остана на върха на “БНР Топ 20” девет седмици, от които осем последователни.

В концерта на Годишните награди за българска поп и рок музика на БНР ще участват

С подкрепата на

[show-logos orderby=’none’ category=’sponsors’ activeurl=’new’ style=’lower-opacity’ interface=’grid4′ tooltip=’true-description’ description=’false’ limit=’4 ‘ filter=’false’ ]

За „БНР Топ 20“

“БНР Топ 20” е мащабен проект, част от дългосрочния ангажимент на БНР към създаването, разпространението и популяризирането на качествена българска музика. Класацията се излъчва в ефира на всички национални и регионални програми на БНР. Гласуването се осъществява на принципа 50% на 50%, формиран от вота на слушателите в сайта на класацията и от гласовете на селекционната комисия.

Още за регламента можете да намерите на http://top20.bnr.bg/reglament/.
Последвайте ни и във Facebook: https://www.facebook.com/bnrtop20/.