БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Група PSS провокира с песента си „Бодли и тръни“

Групата PSS е създадена през 2005 в Гърция. Когато PSS се пренася в България, единственият музикант, останал от началния състав е Василен Вълчанов. Той е и един от създателите на групата. В момента в състава са Светослав Димитров – бас, Константин Савов – барабани и Василен Вълчанов – китара, фронтмен е Йоан Баков. Групата записа с него най-новите песни на състава, като актуална е „Бодли и тръни“.

Песента е посветена на темата, че когато действителността е еднообразна, само музиката ни напомня за важните неща в живота. „С тази песен искаме да накараме хората да се откъснат от ежедневието си и да се насладят на този “ритъм в този прозаичен шум” – коментират музикантите. Чуйте повече от Василен в интервюто, което той даде специално за слушателите на БНР Топ 20:

Видеоклипът е направен в условията на коронавирусната пандемия, като всеки заснема своята част в домашни условия и впоследствие кадрите са съединени. „Текстът беше готов, музиката беше готова, най-трудно е да събереш всичко това и да дадеш правилното заглавие.“ – казва барабанистът Константин. Всички са категорични, че засега няма да правят текстовете си на английски, защото песните им са предназначени за българската публика.

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук и дайте своето за „Бодли и тръни“ на група PSS.