БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

“Понякога” на Група P.I.F. е ново предложение с послание в БНР Топ 20

Група P.I.F. и лично Димо Стоянов се заемат с огромна социална отговорност. Създават песента „Понякога“ като част от кампанията „Невидимата МС“ на фондация „Множествена склероза за България“. Реализират я по случай световния ден на заболяването 30 май и за да подпомогнат разпознаването й.

Димо споделя: „Приех идеята присърце. Имам много познати, които живеят с това заболяване. „Понякога“ отлежава в архивите ми близо десетилетие. Все не намираше повод да излезе на бял свят. Текстът се оказа в пълен синхрон с идеята за съпричастност към хората с МС и с изпитанията, пред които ги поставя болестта. Във видеоклипа на „Понякога“ участват хора с различни професии, заболели от МС, но с вдъхновяващи истории.“

Какво още каза Димо за слушателите на БНР Топ 20, чуйте в звуковия файл:

Кампанията „Невидимата МС“ цели да информира обществото за невидимите МС симптоми. МС е едно от най-честите неврологични заболявания. В България по неофициални данни има над 10 000 заболели. Всяка година броят им се увеличава с около 80 нови пациента. Първите прояви се регистрират в най-активната възраст – между 20 и 40 години. За жалост има тенденция към намаляване на възрастовата граница. Най-младият диагностициран пациент в България е на 12 години.

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук.