БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Нов творчески период за Остава със “Саботаж”

„Остава“ разделиха двете десетилетия със „Саботаж“ – пилотния сингъл от предстоящ нов албум. Песента поставя началото на нов творчески период за групата, който се очаква да завърши със шести студиен албум през пролетта на 2020 година. „Дадох това име на песента, защото мисля, че думата е интересна и не се използва често в български песни. Също така сме слушали много Beastie Boys и сме мега фенове. Текстът разказва за това как хората се самозалъгват и не живеят пълноценно.“ – споделя Свилен Ноев, автор на текста и музиката.

Всъщност „Саботаж“ не е първото ѝ име – как се е казвала песента преди това, ще разберете от Свилен в интервюто, което той даде специално за БНР Топ 20:

Въпреки че ако търсим началото на наложилата се през последните години тенденция групата да кръщава песните си само с една дума („Океан“, „Внимание“, „Формула“, „Самолет“ и т.н.) можем да се върнем назад до „Шоколад“, звученето е по-различно и ни отвежда по-скоро напред в бъдещето – към очаквания нов материал.

„Надявам се песента да достигне до повече хора, защото е танцувална, има заразяваща мелодия и добри музикални моменти, както и интригуващ текст. Има нещо от 80-те примесено с нещо от 2020-та. Определено е повече поп отколкото рок като усещане, което е съзнателен избор.“ – разказва Георги Георгиев – Жоро.

Идеята и реализацията на видеото към „Саботаж“ са дело на съпругата на Свилен – Невена Спасова. Можете да гледате видеото и да чуете аудиото на „Саботаж“, както и да гласувате за песента в БНР Топ 20, тук.

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук.