БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

„Музика за масите“ – една от песните в предстоящия албум на група NI.co е в БНР Топ 20

Пловдивския музикант Николай Николов – NI.co, създава група NI.co като свой проект през 2012 година. С Кирил Диков /бас китара/ се запознава през 2011 по повод организирането на трибют-концерт на The Rolling Stones. С Владислав Христов /барабани/ са свирили в групите Eclipse и Extazia. Записват и издават песента „Какво се случи снощи“. През пролетта на 2012 г. групата започва съвместна дейност с лейбъла Mastilo Music. Първото турне на музикантите в страната „50 years of The Rolling Stones“ е през лятото на същата година. „Реалност ли си“ е първият сингъл на NI.co от март 2013 г. Следват „Довиждане“ /април 2014/ с Албена Танева, „Някой“ – първата колаборация с Liter Jack /ноември 2014/, „НРБ (На ръба)“ с Liter Jack /2015/.

През февруари 2016 е издаден албума „Грам Срам“ /Mastilo Music/. Едноименната песен се класира на първо място в класацията БНТ Топ 40. Сингълът „Да останеш тук“ от юли 2016 е един от хитове, елблематичен за NI.co.

В края на 2017 Николай Николов започва да продуцира сам групата и да работи по музикалните си проекти заедно с Павел Дюлгерски. През януари 2018 г. излиза сингълът „Само на думи“, чийто аранжимент е плод на сътрудничество с Дани Димитров. „Рискувам“ е последният сингъл, който Николай Николов издава официално приживе. Тя е песента, задържала се най-дълго време на Първо място /9 седмици/ в БНР Топ 20 през 2018г. Така група NI.co заслужено получи Голямата награда на първите годишни награди на класацията.

ВИЖТЕ ОЩЕ
СЕМЕЙСТВОТО НА NI.CO ЗА ПЪРВИТЕ ГОДИШНИ НАГРАДИ НА “БНР ТОП 20”
03.02.2019

Николай Николов – NI.co е автор на музика и текстове за други музиканти: Vera Russo – „Някога преди“ (музика и текст), Константин Кацаров – „Прощално“ (музика), Гергана Кацарска – „Само за теб“ и др.

В памет на Николай Николов, на рождения му ден 26.10.2018 г. в Пловдив е организиран благотворителен концерт „Знам, че ще остана“ с участието на български групи и певци, които изпълняват негови песни.

През есента на 2018 г. е проведен ежегодният младежки конкурс за кратък филм и текст, организиран от младежката уеб медия „MediaCafe“. Последното му издание, под надслов „Нашият свят“ – фраза от текста на песента „Да останеш тук“ е посветено на творчеството на Николай Николов – NI.co. Категорията за поезия, ще бъде ежегодна и ще носи неговото име.

Също през есента на 2018г. е издаден сингълът с латино влияние „2 и 2“. Следват „Обратно броене“, с участието на Liter Jack /май 2019/, „Сънувам“ /октомври 2019/, „Музика за масите“ /март 2020/.

Предстои издаването на втори албум „Знам, че ще остана“ с песните на NI.co, издадени след албума „Грам Срам“, както и такива, които са записани, но нереализирани досега. Средствата ще бъдат предоставени на благотворителни каузи.

Повече за песента “Музика за масите”, чуйте от бащата на Николай – Цветан Николов в интервюто, което той даде специално за слушателите на БНР Топ 20:

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук и дайте своето за любимите си песни и изпълнители.