БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Най-новият англоезичен проект на Нели Петкова – песента „Broken“- влиза като ново предложение в БНР Топ 20

„Broken“ представя Нели Петкова в нова светлина – тук тя експериментира в стила R&B. За сметка на това добре позната ни е съвместната ѝ работа с един от най-добрите в този стил – музикалния продуцент David „Swagg R’ Celious” Harris, с когото Нели работи още преди той да спечели награда „Грами“ за най-добър R&B албум (това се случва през 2019 г. за албума на певицата H.E.R.). Но успехите за David тепърва предстоят, тъй като тази година той получи още 5 номинации „Грами“.

Нели сподели своите силни емоции около записването и заснемането на „Broken“: „Когато Swagg ми изпрати идеята за песента, аз веднага се припознах в текста. Започва с „Разбита, толкова съм разбита, но все още държа на теб…“ – тези думи ме докоснаха дълбоко. По това време бях в мрачен емоционален момент от живота ми и песента резонира с мен. „Така се чувствам в момента“, казах на Swagg, „и искам да пея за това. Искам да кажа на хората да не се страхуват да споделят чувствата си. Имаме нужда да общуваме по-открито емоционално. Общуването е ключът към щастието!”

След няколко онлайн сесии чрез Skype, обменяйки идеи за текста, е готов и окончателният вариант на „Broken“. „Много обичам тази песен и съм щастлива, че работя със Swagg, тъй като той е изключително талантлив човек, който изпитва силна емпатия и усеща емоционално артистите, с които работи“, казва Нели.

Цялото послание на песента и видеото кореспондират и със специфичната ситуация, в която се намира света в момента. „Сега, повече от всякога, всеки от нас усеща силната необходимост от близък и любим човек до себе си.”

Ако това послание ви докосва, можете да подкрепите „Broken“ в БНР Топ 20 тук.