БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

“Огън”: От сънищата на Миро до ново предложение в БНР Топ 20

Не е новина, че всяка нова песен на Миро се превръща в хит. Новина за самия изпълнител обаче беше високата гледаемост на видеото към актуалния му сингъл „Очите“, което дори не представя заснет клип, а само една снимка – за първите четири месеца над милион почитатели са избрали да слушат песента по този начин.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
„ОЧИТЕ“ – НОВАТА АВТОРСКА ПЕСЕН НА МИРО
23.03.2020

Дали заради успеха на „Очите“ или не, името на новата песен на Миро отново е от една дума, отново започва с „О“, само че този път е още по-стихийно – „Огън“. И отново влиза като ново предложение в БНР ТОП 20.

Създаването на песента само по себе си е достатъчно интересно: в началото на годината Миро отива на специално за него място с идеята да напише пет песни. Действително там се появяват първо „Очите“, после още няколко, сред които и „Огън“. Кое е това специално място и как точно там се ражда „Огън“ ще разберете от интервюто, което Миро даде специално за БНР ТОП 20:

Миро е автор на музиката и текста на „Огън“, а за аранжимента се е обърнал към Искрен Тончев – Искрата. „Не разсъждавам за това дали песента ще бъде успешна или неуспешна, дали ще бъде сингъл или не. Пуснал съм я; или ще си намери повече приятели, или ще си намери приятели, които може да не са много – просто трябваше да я направя“ – откровено признава Миро.

Заедно с „Очите“, „Пепел“ и „Печат от моята душа“, „Огън“ ще бъде една от песните в най-новия албум на Миро, озаглавен „Мироглед“. „Обичам го, правя го с радост и следвам себе си“, разказва той. Албумът се очаква на 1 октомври, а премиерното му представяне ще се състои на 26 септември на любимата сцена на изпълнителя – Античния театър в Пловдив.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
ДЕКЕМВРИЙСКИЯТ МУЗИКАЛЕН ПОДАРЪК ОТ МИРО ЗА 2019 Е ПЕСЕНТА „ПЕПЕЛ“
16.12.2019

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук и дайте своето за Миро, ако песента му “Огън” е запалила интереса ви.