БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Койна Русева пита Миро “Ти защо си тук?” в БНР Топ 20

Немалко световни хитове са събирали в общ проект певци с актьори, но предимно като част от рекламната кампания на нови филми – докато значително по-рядко ставаме свидетели на чисто музикално подобно събитие. Затова след грандиозния успех на „Нависоко“ едва ли някой се е съмнявал, че е само въпрос на време Миро и Койна Русева да запишат нова песен заедно. И ето – вече е факт втория им дует, в който Койна пита Миро – „Ти защо си тук?“ – и очаква той да вземе важното решение в живота.

Впрочем Димитър Вълчев – авторът на музиката и текста – дава ключ за отговора на всеки един от нас, като ни кара да повярваме в тишината. Душата на песента е уловена от Момчил Колев, който е направил аранжимента и сам свири на клавишните инструменти. Красивата балада разкрива по безспорен начин дълбочината на гласа на Койна Русева и изключителния талант на Миро.

Филмът към песента е своеобразно продължение на “Нависко” и отдава почит към творчеството на Ингмар Бергман. Заснет е за един ден в покрайнините на София. Финалът е отворен, за да ни подскаже, че (вероятно) ще има и трета песен, съответно трети филм.

Освен Димо Алексиев, Койна Русева и Красена Ангелова, във филмовата версия на “Ти защо си тук?” специално участие имат и легендите на българското кино и театър Меглена Караламбова и Борис Луканов. Режисьори на филма са Васил Стефанов и Стефка Николова, оператор е Васил Михайлов, а сценографията е дело на Марина Янева.