БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Поредна стъпка напред в БНР Топ 20 за Михаела Маринова и песента й “Другата стая”

Михаела Маринова без съмнение е едно от големите открития на X Factor у нас. Не случайно James Arthur без никакво колебание я избра за свой фаворит и даже долетя в София за финала, за да я подкрепи на сцената. От тогава малкото момиче се превърна в млада жена и вече е сред най-успешните български певици, с куп награди, първи места в класациите, милиони почитатели и даже дебютен албум – „Стъпка напред“.

Минавайки през трак листа на албума, ще откриете хитове като „Не ти ли стига“, „Листата падат“, „Стъпка напред“, „Един срещу друг“, „Страх от самота“, „Мога“, „Очи в очи“, но и нови песни, една от които – „Другата стая“, влиза като ново предложение в БНР Топ 20.

„Песента я започнахме с Павел преди една година, но започнахме работа по други проекти и съответно я изоставихме. След време се върнахме към нея и осъзнахме, че „Другата стая“ има страшно голям потенциал и би могла да се превърне в едно от онези парчета, които всеки може да си припява навсякъде. Довършихме я и така тя стана част от дебютния ми албум „Стъпка напред“. – добави Михаела специално за БНР Топ 20. Чуйте повече в звуковия файл:

„Другата стая“ е много „Михаелско“ парче, както почитателите на певицата обичат да казват. В него за пореден път гласът на Михаела уверено си играе със силна мелодия, запомнящ се припев и текст, въртящ се около метафората за другата стая, която може да е и усещането за близостта на любимия човек, и онова място, където са мечтите ни – уж близо, а всъщност винаги не при нас, а в другата стая.

Автори на музиката и текста към песента са самата Михаела, Павел Николов от хип хоп дуото Pavell & Venci Venc’ и Веселин Николов – VessoU. Видеото пък е режисирано от Димитрис Георгиев. „Другата стая“ е и четвъртият сингъл на младата изпълнителка от дебютния й албум „Стъпка напред“, който щурмува класацията БНР Топ 20.

Цялото подреждане за тази седмица вижте тук. Ако песента на Михаела Маринова – „Другата стая“ ви е допаднала, можете да я подкрепите с по едно на всеки 24 часа.