БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Мария Илиева пренася енергията на Маями в БНР Топ 20 с новата си песен “Fuego”

Fuego (огън) е новият сингъл на Мария Илиева, на испански език, зареден с прекрасната енергия на Маями, пренесена в България. Към песента е реализирано анимирано видео, второто след „Стерео стая“, преди години. Анимацията на текстовото видео e дело на Иван Краев и отразява желанието на Мария за пъстрота и настроение: „Казах на Иван няколко думи за насока и той ми предложи реализация, улавяйки точно това, което търсех” – споделя Мария.

Работата по сингъла се случва с лекота, „на един дъх“, с много хубава емоция и настроение. Румънският екип автори от Global Records се свързват с Мария, за да ѝ предложат песен, продуцирана от Viky Red. Тя от своя страна с удоволствие започва работа с топ музикантите, които пишат за най-известните латино звезди. Влюбва се в песента от първо слушане, а желанието й да бъде на испански език се сбъдва след три дни. Текстът е свързан с началото на всяка любовна история – надеждите за взаимност.

След поредица концерти от националното й турне „Всичко – най-доброто от Мария Илиева” в Пловдив, Бургас и Варна, ползотворната почивка в Маями и записите на песента „Fuego“, на 22-ри октомври, поп дивата реализира впечатляващ концерт в Зала 1 на НДК с нови аранжименти на хитовете си, създадени от Милен Кукошаров и в компанията на група от перфектни музиканти.

„Досега не съм правила подобна на „Fuego“ песен и вълнението е голямо” – казва Мария в интервюто за БНР. „Надявам се да ви хареса и да гласувате /давайки своето сърчице/ за нея на top20.bnr.bg