БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

„По пътя“ – песента, която поставя началото на ползотворна съвместна работа между Маргарита Хранова и Биляна Ангелова

„По пътя“ не е първата съвместна песен на Маргарита Хранова и Биляна Ангелова, която влиза в класацията БНР ТОП 20, но всъщност е песента, която ги събира. Историята ѝ започва преди повече от две години, когато Биляна Ангелова пише музиката специално за неповторимия глас на Маргарита Хранова. Песента е записана на 5 Юли 2018 г. и “отлежава” две години преди да “намери” липсващата част – филм, който да я представи както трябва. Режисьор на стилното видео към песента е Васил Стефанов.

„Много съм щастлива, че тази песен най-сетне се чу и имаше своето подходящо представяне. Песента е много нестандартна, много красива, изграждаща, показваща моите възможности като певица“, разказва Маргарита Хранова. Още от нея чуйте в интервюто, което тя даде специално за БНР ТОП 20:

Биляна Ангелова композира музиката, а стиховете са на Николай Милчев. „Поезията му е красива и чиста като послание, а това е първият случай, в който пише текст по готова музика“ – разказва Биляна.

Аранжиментът е на вече покойния Емил Бояджев. За последните две поколения е познат като автор на аранжиментите на голяма част от любимите хитове. Работил е както със звезди като Лили Иванова, Васил Найденов и др., така и с редица млади изпълнители. Оставил е своя характерен почерк в различни жанрове. Именно той запознава Биляна и Марги. „На него дължа професионалното си развитие и човешката му подкрепа винаги ще ми липсва“, признава Биляна Ангелова.

„По пътя“ е песента, която поставя началото на ползотворна съвместна работа между Маргарита Хранова и Биляна Ангелова и в момента те работят по реализацията на трети общ проект. Подкрепете ги с по едно тук и вижте цялото подреждане за тази седмица в класацията БНР ТОП 20.