БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Най-високият дебют тази седмица в БНР ТОП 20 е за „Ти можеш“ на Любо Киров

Най-високият дебют тази седмица в БНР ТОП 20 е за Любо Киров – директно на втора позиция влиза „Ти можеш“, шестият сингъл от последния му албум „Както преди“. Енергията на песента ни отпраща към духа на отново популярното напоследък осемдесетарско звучене, но пречупено през съвременната концепция на целия албум. Както в повечето песни от албума, и тук Любо е автор на текста, а по музиката и аранжимента работи с Живко Петров и Ангел Дюлгеров. Ето какво каза Любо Киров специално за БНР ТОП 20:

Любо Киров разкрива музикалните си пристрастия в този по-различен проект, озаглавен „Ти можеш“. Виждаме ги и във видеоклипа към песента, който представлява хронология на музикалните стилове, вдъхновявали изпълнителя от детството му до днес. Сюжетът „подскача“ през четири различни епохи на поп музиката, като всеки отделен епизод е адаптиран в стила на съответното десетилетие. В кадрите са представени и характерни танцови движения за времето, в което се развива действието, а Любо демонстрира и талант на брилянтен актьор с елегантно чувство за хумор. Режисьор на видеото към песента „Ти можеш“ е Емануил Алберт.

„Чувството за хумор и самоирония винаги са били част от мен. Надявам се да се забавлявате много с това видео.“, споделя Любо Киров. Ако се забавлявате с видеото или песента ви е докоснала, можете да дадете своето за “Ти можеш” тук.