БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

„Колко малко“ – новото фънки бижу на Лина Никол

„Колко малко“ – новата песен на Лина Никол с модерно звучене и с фънки елементи е аранжирана от Боян Ангелов. Евден Димитров от Funky Miracle свири бас. Видеоклипът е дело на Васил Стефанов. Певицата споделя, че отдавна е искала да направи песен, която да се различава от стандартната комерсиална, шаблонна музика.

Веселина Николова – Лина Никол е една от ярко открояващите се млади певици на съвременната българска сцена – нежна, елегантна, с вкус към стилово разнообразие и собствен почерк. Тя майсторски съчетава музикалните си пристрастия R&B, поп, соул, фънк, нео-соул. Проектите й са разнообразни и провокативни, песните – емоционални и въздействащи. Работи с най-изявените и атрактивни български и световни музиканти.

През 2015 г. излиза мини албумът “Your Love” с одобрената от EMI Publishing нова версия на “What you won’t do for love”.

2016 г. с лайв бандата си подгрява американския соул певец Frank McComb в емблематичен столичен клуб. През 2018 с него издава “All I Need” – дует, който привлича вниманието извън границите на България, излъчва се от престижни радиопрограми и получава ревюта от онлайн медии като “YouKnowIGotSoul” и “Soultracks”. Успехът на песента е причина за гостуване в BBC Radio през ноември 2018 г. по покана на водещата Natasha Watts.

В момента Лина Никол работи върху дългосвирещ албум, участва в няколко успешни проекта. Първият е Intelligent Music Project – Vrabevski Super Band. Предстои европейско турне на тази формация с участието на барабаниста на ТОТО Саймън Филипс и Рони Ромеро, вокалист на Rainbow. Другият успешен проет Secrets Series Concerts ще има поредно издание през март 2020г, а в него едни от най-добрите музиканти ще представят новите хитове в R&B музиката. Третият проект Lina Nikol & Riverman Duo е много личен и обичан от певицата. Той представя авторска музика и кавъри на хитове в нови аранжименти с различна нестандартна гледна точка.

Чуйте още от самата Лина Никол в интервюто, което тя даде специално за БНР Топ 20:

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук.