БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Младото китарно трио Le’ Push влиза за първи път в БНР Топ 20 с песента “Лице”

Le’ Push е име, което си струва да запомним. “Лице” е песен на младите музиканти, с която китарното трио влиза за първи път в БНР Топ 20. Тя е част от дебютния им албум „Неозаглавен“, реализиран в студио Under Hill Music Home. Записът и постпродукцията е дело на Александър Леков – един от най-ярките пловдивски музиканти. В момента, също с него Le’ Push работят върху втория си албум.

Групата е създадена през 2017 г., но има сериозна предистория. Вокалистът Иван Лазаров е имал общ проект със старозагорската Overground brass band. Той и Момчил Атанасов /китара/ са учили в музикална паралелка на елитна гимназия в Добрич. От този ученически период са първите им опити да свирят заедно. По време на следването си в Музикалната академия в Пловдив срещат друг свой съгражданин, китарист – Ясен Димитров. Момчил и Ясен са се засичали по локалните метъл сцени в Добрич, като музиканти от различни проекти. Ясен се увлича по ударни инструменти. Идеята да създадат банда го провокира да започне да свири на джембе, кахон и да поеме функцията на перкусионист в групата. Иван е певец, но също заради проекта започва сериозна подготовка по китара. Така се оформя състава на Le’ Push: Иван Лазаров (вокал, китара), Момчил Атанасов (китара), Ясен Димитров (перкусии). Музиката, която създават и свирят е акустична с рок, блус, поп, реге влияния.

Триото има активна клубна дейност в Пловдив, София, Добрич, Варна, Бургас, успешни участия във фестивали и награди: за най-добра група от конкурса за млади джаз музиканти на Международния фестивал „Пловдив джаз фест“, Grand Prix от музикалната академия „Нота по нота“, втора награда от конкурс за млади рок музиканти, организиран от Милена Славова.

Повече чуйте от Иван Лазаров в интервюто, което даде специално за БНР Топ 20:

Успех момчета! Ще следим следващите ви стъпки. А вие можете да видите цялото подреждане в класацията за тази седмица тук и да ги подкрепите с по едно .