БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Косьо Марков и Боби Косатката ни вдъхват надежда за бъдещето с “Денят”

Началото на 2020 г. ще остане в историята с безпрецедентната ситуация на глобална пандемия, поставила целия свят в социална изолация. Докато за някои тези седмици бяха непосилно тежки, за други се оказаха период на творческа възможност – създадоха се редица песни, посветени на смесените чувства, породени от това извънредно положение. Една от тях е „Денят“ – дело на добре познати и обичани автори като Константин Марков, който пише музиката и аранжимента, и Александър Петров, дал някои от най-силните текстове на десетки родни златни хитове.

„Много е интересно, понеже в първия момент всеки се чувства притеснен – най-малкото защото е затворен в едно пространство, и е доста депресиращо“ – разказва Косьо Марков. „Но зависи и от човека; ако се огледа и започне да разчиства неща, изостанали през годините – не само физически, но и в съзнанието му – той е в състояние да направи следващите си стъпки много по-разумно и адекватно. Съдя по себе си – бях оставил много неща за по-нататък, но те се натрупват и накрая задръстват съзнанието, ако щеш дори и физическото пространство. Така че за мен наред с всички негативи, това е една позитивна страна на цялото изпитание.“

Защо „Денят“ не се изпълнява от цялата група „Тангра“, а само от Константин Марков и Боби Косатката – чуйте в интервюто, което двамата дадоха специално за БНР Топ 20:

Ако „Денят“ изразява и вашата надежда за бъдещето, можете да подкрепите песента, ново предложение в БНР ТОП 20 тази седмица, като дадете своето за нея тук.