БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Керана и космонавтите дебютират в БНР Топ 20 с дебютната си песен “Слаба силност”

За млада група, която същестува в този състав от едва половин година, „Керана и космонавтите“ имат вече значителен брой почитатели и няколко авторски песни. Първата записана е и първата изобщо създадена от тях – „Слаба силност“.

Певицата Юлия Йорданова е на сцената самостоятелно като Керана Космос. Шегуват се, че космосът ги е събрал – оттам и „Керана и космонавтите“. „Това беше проектът, на който съм възлагала най-малко надежди – макар че се събрахме като на шега и само за удоволствие, още от самото начало нещата се получиха толкова добре, все едно сме учили заедно“ – признава Юлия.

След като завършва образованието си в Германия, тя участва в джаз фестивали, а отскоро влиза и в ролята на Евита в някои от спектаклите на едноименната постановка на Пловдивска опера. Въпреки толкова разнопосочни изяви, за Юлия „Керана и космонавтите“ е нещо много специално. Музиката им преплита вокалите с китара, бас китара, барабани, саксофон и… гъдулка. „С времето ще добавяме още инструменти и ще продължаваме смело да експериментираме“ – обещават „Керана и космонавтите“.

Чуйте още от самите тях в интервюто, което дадоха специално за БНР и класацията БНР Топ 20:

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук.