БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Калин Вельов и огнени амазонки щурмуват БНР Топ 20 тази седмица

AMAZONIA Dance Project е уникален за Балканите денс проект, известен както у нас, така и в други страни най-вече с огнените си изпълнения на живо, които включват танцьори и музиканти от три континента – Европа, Южна Америка и Африка. За сметка на енергичния и богат сценичен живот на проекта, за четирите години съществуване имат записани само две авторски песни. Отчитайки това, авторът им Калин Вельов решава да засили творческата част и първата стъпка е най-новата им съвместна песен „Страст или Отрова“.

Третата съвместна колаборация между AMAZONIA Dance Project и Калин Вельов е типичен регетон, който напоследък навлезе във всички стилове по целия свят. „Регетонът завладя първо Латинска Америка, измествайки дори характерни за региона стилове като самба, салса и много други”, разказва Калин Вельов. “Това се е отразило и в новата ни песен „Страст или Отрова“ – има и афро влияние в перкусиите, но като цяло мога да я определя като лятна регетон латино песен.“

Първоначално е записана само на португалски език, но в последствие предприемат смелата крачка да оставят част от португалския текст, като добавят и български. „Решихме, че макар участниците да са предимно чуждестранни, това е в голяма степен български проект, създаден в България. А и държахме на този комплимент към българските ни почитатели“ – добавя Калин Вельов, който освен автор на музиката и аранжимента е написал и българския текст; португалският е на Лариса Франклим, която също пее и води хореографията на AMAZONIA Dance Project.

Чуйте още от Калин Вельов в интервюто, което той даде специално за БНР и класацията БНР Топ 20:

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук.