БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Jin Monic влизат ударно в БНР Топ 20 със Slow Cinema

Определено най-слънчевата песен на Jin Monic – такава е Slow Cinema. “И една от най-творческите” – разказва Николай Иванов (гласът на групата), “в която сме вложили най-много време и усилия. Една от песните, които аз съм писал и съм много свързан с нея”.

Всъщност историята на създаването на Slow Cinema е много интересна – “Боян, един от нашите китаристи, измисли името и първоначалната структура на песента, след това надграждахме всички… и на тази база аз написах цялостния текст и музика” – допълва картината Николай. Смята, че в тяхната (на групата) Slow Cinema са още в началото и развръзката тепърва предстои, в рамките на 5 години, след което си представя групата в Ел Ей, “на плажа и богати от музиката, която правим”.

Иначе групaта, която харесва най-много, e The Queens of the Stone Age, но също и Oasis, допада му и това, което Лиъм Галахър прави напоследък. Най-големият фестивал, на който Jin Monic са свирили досега, безспорно е Spirit of Burgas, където подгряват Casabian и Роби Уилямс, а фестивалът, на който мечатят да бъдат поканени е Гластънбъри.

Сега обаче са в БНР Топ 20, Slow Cinema дебютира директно на 4-та позиция и очаква вашите гласове. Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук.