БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

“Пясъчни замъци” на Ива Георгиева дебютира в БНР Топ 20 в разгара на лятото

В началото на дългоочакваното лято’20 се появи песента “Пясъчни замъци” на IVA. Това е първата самостоятелна авторска песен на Ива Георгиева, позната от формата “Гласът на България”, където миналата година не просто беше финалист, а завърши на второ място. 

Певица сама пише текста, като участва и в реализацията на музиката. Помагат ѝ Стоян Стоянов – Storn, който се грижи за продукцията и аранжимента; Алекс Нушев записва китарите и прави микса и мастеринга, а невероятният тромбон, който минава през цялата песен като дуетна половинка на гласа на IVA, е на кубинския музикант Хосе Рамон Нунез (Jose Ramon Nunez).

Как IVA създава “Пясъчни замъци” чуйте в интервюто, което певицата даде специално за БНР ТОП 20:

Първоначалната идея е била видеото да се снима в България, но поради извънредната ситуация породена от Covid-19 пътуванията точно тогава се оказват невъзможни. Ето защо видеото е заснето в Дубай, където IVA живее и работи през последните няколко години. Екипът решава да покаже места, които не са твърде познати, но за сметка на това са много екзотични, като стария град на Дубай, отличаващ се със забележителна архитектура. Друга интересна локация е пустинята, където заснемат естествено създадени пясъчни кули, директно кореспондиращи със заглавието на песента. „Високите температури над 40 градуса все пак се оказаха голямо предизвикателство, както и фактът, че трябваше да спазваме всички мерки за сигурност.“ – признава IVA, и допълва: „Но благодарение на Явор Пенков, който направи това красиво видео, снимките минаха неусетно.“

В момента екипът подготвя изненада за всички любители на латино музиката и салса танците – съвсем скоро ще бъде представен ремикс на песента “Пясъчни замъци”, изцяло презаписан наново и изсвирен от невероятна по думите на IVA кубинска банда.

Цялото подреждане за тази седмица вижте тук. Ако песента на IVA “Пясъчни замъци” е сред фаворитите ви можете да гласувате за нея с по едно по веднъж на всеки 24 часа.