БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

hug or handshake дебютират в БНР Топ 20

Наскоро дебютиралият музикален проект hug or handshake пуска новата си песен Blaze of Sorry, която вече има и видеоклип. Силно мотивирани и вдъхновени Антон Георгиев и Петър Трифонов не спират да творят и втората им песен е вече факт. Blaze of Sorry разказва за момчешкото израстване и момента, в който трябва да загърбиш носталгията по детството и изминалите времена.

Името на песента, донякъде е антипод на класическия образ за закоравял мъжага, но вместо това героите са младежи от 21-ви век, несигурни в изборите си. „Това, разбира се, касае само какво бе заложено в името на песента. След това Тони добави своята магия и всичко придоби нова дълбочина и смисъл“ – разказва Петър, който създава мелодията. Автор на текста е Антон, а за аранжимента, записа и смесването момчетата отново се доверяват на музикалния продуцент Симеон Лозанов – Monyx. Звученето на новата си песен, hug or handshake определят като замечтано, дори леко наивно. Песента има китарни и синти звуци, които носят меланхолия и замечтаност, но в същото време има нещо позитивно и танцувално. „Като да ходиш през гората докато вали, а през това време ядеш сладолед и не бързаш за никъде“ – споделя Петър. Режисьор и оператор на видеото към Blaze of Sorry отново е Никола Атанасов, част от handplayed productions, който снима и клипа към предишата им песен Molten Dreams. Този път усещането е доста по-цветно и пространствено. Има много красиви природни кадри, които се преплитат с различни забавни ситуации. Клипът разказва за две момчета, които чрез инфантилното си поведение отчаяно се опитват да се върнат към детството си, но в един момент истината, че вече не са на 12 ги застига и неизбежно трябва да се сблъскат с реалността.

След позитивните отзиви и успеха на първата песен на групата, момчетата са амбицирани и работят усилено върху дебютния си албум, който трябва да се появи на бял свят най-късно през пролетта на 2021-ва. Още чуйте от Антон Георгиев в звуковия файл:

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук и подкрепете дебюта на hug or handshake като гласувате за тях с по едно на всеки 24 часа.