БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

След фестивала Евросоник, момчетата от Hayes & Y се завръщат у нас, за да покорят и върха на БНР Топ 20

Като че ли за сметка на отменените концерти, през 2020-та момчетата от Hayes & Y ни дадоха две нови песни: през лятото излезе “All Pressure/No Pleasure”, появила се като идея преди пандемията, но развита в разгара ѝ и пасваща като послание на ситуацията, и “Call The Police”, с която спечелиха голямата награда в конкурса „Пролет“ на БНР – възможността да представят България на фестивала “Евросоник” в Грьонинген, Нидерландия. За Hayes & Y тази 2021 година започна ударно, с нов сингъл – “The Times”, който е ново предложение в БНР ТОП 20.

Песента е записана изцяло в условията на изолация и бива определена от музикантите като “пост-апокалиптично диско”. Героите от текста съпреживяват края на света заедно, докато музиката е с динамичен ритъм и носи много заряд и настроение в себе си, следвайки и същевременно доразвивайки познатия стил на бандата.

“The Times” мина през много трансформации в процеса на работа“ – разказва Радослав Лозански, китарист на Hayes & Y: „Беше завършена още в края на миналата година и бидейки в пандемична ситуация и ограничени социални контакти, цялата идея на нашия фронтмен Благо се завъртя около една постапокалиптична и драматична картина. Но всъщност музиката е тотално противоположна на това и се получи доста танцувално диско парче, в подходящото темпо и с много перкусии в него.“

Още от Радослав чуйте в интервюто специално за БНР ТОП 20:

“The Times” имаше своята световна премиера в ефира на популярното сиатълско радио за инди и алтернативна музика KEXP и оттогава насам се радва на сериозен медиен интерес. Песента поставя началото на изключително активна година за групата в творчески план и ще бъде последвана от два нови сингъла в следващите няколко месеца, а към лятото музикантите гледат с надежда за концерти на живо.

Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук и дайте своето за “The Times” на Hayes & Y и някоя от останалите песни от официалното класиране.