БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

Група Тангра щурмуват БНР Топ 20 с песен в памет на Буги Барабата

В нашата класация вече е песента, с която група Тангра завършва всеки свой концерт. Защото е специална. Нарича се “Равносметка”, само аранжиментът е техен, музиката и текстът са на Буги Барабата и именно в негова памет я изпълняват музикантите, а публиката пее с тях. “Той беше ярък и забележителен музикант” – по думите Константин Марков.

Чуйте всички подробности за песента от Косьо Марков в звуковия файл:

А концертите за Тангра тази година са много и продължават и в момента. Годината е силна за тях, издадоха албум, имат нов вокалист (Боби Косатката) и друга тяхна песен (“На прага”) и в момента е в БНР Топ 20.

Всъщност в групата сега са трима от “преди” – освен Косьо Марков, това са Дани Ганчев и Емо Герасимов. Очаква ги концерт със Сливенската филхармония, съвсем в духа на “тренда” рок групи да свирят със симфонични оркестри, както и сериозно участие през октомври в зала 1 на НДК на юбилейнния концерт на Александър Петров, защото Тангра са изпяли много от неговите думи.

Очакват и вашите гласове, за да се изкачат в БНР Топ 20. Ако харесате “Равносметка”, песен, направена с много сърце, оставете и вие едно сърце за Тангра. A цялото подреждане в класацията БНР Топ 20 за тази седмица вижте тук.