БНР ТОП 20

Национална седмична класация за Българска поп и рок музика

БНР Топ 20 | Какво ново?

„Споделен“ на G.R.A.S. с най-много гласове от слушателската аудитория

Новото предложение „Споделен“ на бургаската група G.R.A.S. е на шеста позиция с най-много гласове от слушателската аудитория в сайта на БНР Топ 20. По-голямата част от годината музикантите от формацията отделят за работа в чужбина. Дори и сега, когато представят вторият сингъл от предстоящия си албум отново ги открихме в странство. Планират албумът им да излезе следващата година.

В началото на 2005 G.R.A.S. е създадена от бивши членове на група “Фанданго” – Георги Русев – бас, вокали; Росен Сеновски – китари, клавишни; Атанас Миларов – ударни; Светослав Михайлов – китари, соло вокал. Името е абревиатура от малките им имена. През 2007 г. започват да работят със Стефка Емилова, която досега е основен вокал. През 2010 г. излиза дебютният им албум “Outspoken”. През септември 2008 г., групата се разделя с Росен Сеновски. През 2013 г. в конкурса “Бургас и морето” G.R.A.S. печели първа награда за авторска песен с “Как да ти кажа”.

В новия сингъл „Споделен“ автор на музиката е Светльо Михайлов. Текстът е на Елка Стоянова – лауреат на литературни конкурси за стихове и проза. Неколкократен победител в интерактивния формат “Лига на разказвачите”.

„Споделен“ е на шеста позиция в 40-тата седмица на БНР Топ 20 благодарение на активния слушателски вот в сайта top20.bnr.bg Цялото подреждане в класацията за тази седмица вижте тук.